Blijf verbonden met de natuur: thuis op ontdekking

Naturalis Biodiversity Center
11-APR-2020 - De natuur ontdekken gaat altijd door, ook als we aan huis gebonden zijn. Juist nu het leven even stil lijkt te staan, hebben we meer oog voor de wondere wereld van de natuur. Hiervoor hoef je niet diep de bossen in: Naturalis maakt dit mogelijk in en om je huis.

De natuur thuis ontdekken kan via verschillende activiteiten, te vinden op de site van Naturalis. Zo hoef je je dit paasweekend niet te vervelen, maar kan je op speurtocht met het gezin in eigen buurt, haal je T-rex Trix in huis met opdrachten en kun je op insectensafari.

Dieren zoeken in de sloot

Dierenzoeker-app

Wanneer je de smaak te pakken hebt en op expeditie in eigen tuin bent gegaan, kan het zijn dat je dieren tegenkomt die je nog nooit eerder gespot had. Als een echte bioloog wil je natuurlijk de naam achterhalen. Dit kan met de Dierenzoeker-app, die de soort voor je achterhaalt.

Thuismuseum

Zelfs het museum is nog virtueel te bezoeken via Thuismuseum, waarbij je een kijkje krijgt in het museum terwijl er niemand anders aanwezig is. Gluren in de schatkamer van Naturalis – de toren met de 42 miljoen objecten – kan via de topstukken van de collectie en de docu-serie. 

Met deze activiteiten hoopt Naturalis iedereen ervan bewust te maken dat je voor een mooie natuurbeleving niet ver van huis hoeft. 

Tekst: Naturalis Biodiversity Center
Foto's: Naturalis Biodiversity Center; Marten van Dijl