Zeearend met Auke Florian Hiemstra

Mooie natuurbeelden en dierenpodcast bij Vroege Vogels

Nature Today
4-APR-2021 - Vroege Vogels heeft een nieuwe wekelijkse podcast én een dagelijkse natuurserie via Instagram-reels gelanceerd. De reels zijn filmpjes van dertig seconden over een actuele gebeurtenis in de natuur. Nature Today werkt mee door voor elke dag aan te geven wat actueel is. Heb je al jouw favoriete soorten in de Nature Today App geselecteerd voor dagelijkse updates?

Vroege Vogels van BNNVara brengt al tientallen jaren lang natuur onder de aandacht via hun radioprogramma en al meer dan tien jaar via de TV. Vanaf zondag 4 april publiceren ze nu ook wekelijks de podcast 'Vroege Vogels en Andere Dieren'. De podcast wordt gepresenteerd door bioloog Auke Florian Hiemstra van Naturalis en Anneke Naafs van Vroege Vogels. Zij gaan wekelijks uitvoerig in op alle aspecten van één dier. De eerste podcast gaat over de zeearend. Te gast is Nienke Beintema, bioloog, wetenschapsjournalist en schrijver van het boek 'De Zeearend'. De podcast is vanaf zondagochtend te horen via de podcastpagina van Vroege Vogels en via de bekende podcast-apps.

Instragram-reels

Tegelijkertijd worden er vanaf 4 april iedere ochtend natuurcadeautjes uitgedeeld via de reels van Vroege Vogels Instagram onder de titel Vroege Vogels Vandaag. Met de mooiste natuurbeelden maakt Vroege Vogels een kort filmpje waarin je kunt zien wat er die dag te beleven is. In dertig seconden wordt een soort uitgelicht die die dag in bloei staat, broedt of terug is in Nederland en nu te zien is in de natuur. Vanuit Nature Today dragen wij bij aan deze rubriek door voor elke dag aan te geven wat er in de natuur actueel is.

Nog makkelijker actuele ontwikkelingen in de natuur volgen

In de enquête van ons Nature Today-gebruikersonderzoek (kan nog steeds ingevuld worden) geeft drie kwart van de respondenten aan dat ze Nature Today bezoeken om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de natuur. Graag wijzen we je nog eens op de nieuwe functionaliteit in de Nature Today App (download hem in de appstores van Apple en Google Play) en op NatureToday.nl. Als je soorten volgt, ontvang je rond het middaguur een melding zodra de levensfase van deze soorten verandert. Zie hieronder hoe dat er op je telefoon uit ziet. Leuk om te weten dat de boomleeuwerik jongen heeft, de knobbelzwaan begonnen is met eieren leggen, dat de rosse woelmuizen een tweede of al derde nest jongen hebben gekregen en dat de boerenzwaluw weer terug is in Nederland. De natuur om je heen krijgt zo een andere dimensie. In het natuurbericht van 28 maart staat in detail uitgelegd hoe je soorten kunt volgen.

Notificaties die je rond het middaguur ontvangt van de soorten die je volgt in de Nature Today App

Tekst: Arnold van Vliet, Nature Today
Foto’s: Vroege Vogels; Nature Today