Kieshulp voor natuur

Vogelbescherming Nederland
3-MRT-2015 - Het is volop verkiezingstijd. Partijen doen hun best uw aandacht, en stem, te trekken. Voor de natuur staat er met de komende verkiezingen veel op het spel, een goede reden om zeker te gaan stemmen. Provincies zijn belangrijk maar niet sexy, de waterschappen staan zo mogelijk nog minder in de belangstelling. De waterschapsverkiezing is gecombineerd met die voor Provinciale Staten. Op 18 maart mag je dus twee keer je stem uitbrengen.

Bericht uitgegeven door Vogelbescherming Nederland [land] op [publicatiedatum]

Het is volop verkiezingstijd. Partijen doen hun best uw aandacht, en stem, te trekken. Voor de natuur staat er met de komende verkiezingen veel op het spel, een goede reden om zeker te gaan stemmen. Provincies zijn belangrijk maar niet sexy, de waterschappen staan zo mogelijk nog minder in de belangstelling. De waterschapsverkiezing is gecombineerd met die voor Provinciale Staten. Op 18 maart mag je dus twee keer je stem uitbrengen.

Beide stemmen zijn van invloed op de natuur. Provincies zijn belangrijker dan ooit als het om het natuurbeleid gaat. Maar vlak ook het belang van de waterschappen niet uit! Vogelbescherming Nederland legde de vijf grootste partijen, die overal meedoen, een aantal kritische vragen voor. Via een handige kieshulp kan je zelf bepalen welke partij het beste bij uw standpunten past.

IJsvogel (foto: Jankees Schwiebbe)

Er zijn meer partijen dan in het overzicht staan; die doen dan niet overal mee maar kunnen wel natuurvriendelijk zijn. Het is dan ook aan te raden om de kieshulp langs de lijst van mogelijkheden in uw regio te leggen.

Ga naar de kieshulp.

Tekst: Vogelbescherming Nederland
Foto: Jankees Schwiebbe, BirdPhoto.nl