Natuurberichten

Uitgever: Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.

Pagina 1 van 87 - 867 Resultaten

Merel

Een stuk schutting of muur over? Maak het mooi met een klimplant! Daarmee lok je ook vogels, die er eten, broeden en veilig zijn. Plant nu een van deze zes eersteklas klimmers, nog vóór de vorst zijn intrede doet...


Lees verder 26 september 2023   4 dgn oud
Kanoeten en andere wadvogels boven de Waddenzee

Het blijven boren onder de Waddenzee kan Nederland duur komen te staan. De VN-organisatie UNESCO dreigt daardoor om de status van het enige Nederlandse natuurgebied dat Werelderfgoed is, in te trekken...


Lees verder 19 september 2023   1 week oud
Kluut

"Binnen een week was het raak!” Henk Castelijns kan zijn enthousiasme over de ontwikkelingen rond de bijna beruchte Hedwigepolder niet onderdrukken. Na jaren en jaren soebatten, stroomde op 25 oktober 2022 het eerste..


Lees verder 12 september 2023   2 wkn oud

De verschillende partijen komen deze weken met hun verkiezingsprogramma’s naar buiten. Nu de eerste concepten verspreid worden is er nog één kans om vogels en natuur in de programma’s te verankeren: het indienen van amendementen...


Lees verder 5 september 2023   3 wkn oud

De prijsuitreiking van de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen van Vogelbescherming Nederland maakt dit jaar deel uit van de Dutch Design Week in oktober. Het toonaangevende evenement biedt de genomineerden van de Award een..


Lees verder 29 augustus 2023   1 maand oud
Ooievaars

Nadat de ooievaar in de jaren zestig bijna was verdwenen uit Nederland door het gebruik van DDT, is deze iconische vogel met ongeveer 1600 broedparen geregeld weer te zien in ons land. Als gevolg van een succesvol..


Lees verder 22 augustus 2023   1 maand oud
Drieteenstrandlopers

Ons typische waterland heeft een onweerstaanbare natuurpracht. Van de rivieren tot de Delta. De Noordzee. De Waddenzee. Voor verre vergezichten hoef je geen grens over. De natuur is de perfecte plek om tot rust te komen en te..


Lees verder 16 augustus 2023   1 maand oud
Spreeuw

Is het je opgevallen dat er in juli en augustus bijna geen vogels te zien en te horen zijn? Noch in de tuin, noch tijdens een boswandeling. Bijna onnatuurlijk stil lijkt het. En als je er al één ziet, heeft ie overal kale plekken...


Lees verder 8 augustus 2023   1 maand oud
Jonge kerkuilen, bijgesneden

Van begin februari tot en met eind juli zaten meer dan 1,1 miljoen Nederlanders aan het scherm gekluisterd om de veertien Beleef de Lente-vogels te volgen. Vaak was het pais en vree wat je zag: een nestkast vol dons bij de..


Lees verder 1 augustus 2023   1 maand oud
Hond jaagt spreeuw op

Op veel plekken in het land is de zomervakantie al losgebarsten. Helaas vergeten we te vaak dat de natuur meer is dan een decor om te ontspannen. Vooral loslopende honden, op plekken waar dat niet is toegestaan, vormen een groot..


Lees verder 25 juli 2023   2 mnd oud

Archief