Natuurberichten
Uitgever: Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.Pagina 1 van 99 - 984 Resultaten

Het Waddengebied is van levensbelang voor veel vogelsoorten. Het is ook een populaire vakantiebestemming voor veel mensen. De balans tussen mens en natuur staat onder druk. Zeven natuurorganisaties lanceren daarom de campagne..

Op Birdingplaces vind je duizenden vogelkijkplekken in Nederland, de rest van Europa en wereldwijd. Met alle informatie die je nodig hebt om er vogels te gaan kijken. Lokale vogelaars hebben de beschrijvingen aangeleverd. Zij..

Al sinds 2007 kunnen we via de Beleef de Lente-camera’s van Vogelbescherming Nederland smullen van unieke, spectaculaire en soms ontroerende beelden van diverse vogels. Dit jaar voegen we daar een bijzondere nieuwe soort aan toe:..
Vogelbescherming Nederland is op zoek naar het meest inspirerende, natuurinclusieve bouwproject of ontwerp van de afgelopen twee jaar. De inschrijving hiervoor is nu geopend. De award wordt uitgereikt op 20 oktober 2025, tijdens..

Vogelbescherming Nederland reikt jaarlijks de Gouden Grutto uit aan een agrariër die zich bovengemiddeld inzet voor de weidevogels op zijn of haar land. Gelukkig zijn er veel boeren die boerenlandvogels een plek willen bieden op..

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat in sommige EU-landen het jachtseizoen op de tortelduif weer heropend kan worden na een pauze van drie jaar. Een slecht besluit, vindt Vogelbescherming Nederland. De Europese Commissie..

Een unieke kans op een onvergetelijke ervaring. Ga mee wandelen met een excursieleider tijdens de Nationale Vogelweek van 10 tot en met 18 mei 2025. Wil je het liefst alleen zijn in de natuur? Ga dan zelf op pad met deze..
Medio jaren zeventig van de vorige eeuw was de veldleeuwerik een van de talrijkste broedvogels van Nederland. De meeste veldleeuweriken broedden destijds in grasland, waaruit ze door frequent maaien grotendeels verdwenen zijn...

Veranderingen in de natuur gaan vaak geleidelijk. Huismussen sterven niet uit van de ene op de andere dag, maar langzaamaan worden het er minder. Door vogels te tellen worden we ons daarvan bewust. Dan kunnen we ervoor kiezen om..

In Nederland maken we op grote schaal gebruik van bestrijdingsmiddelen. Om de effecten van deze bestrijdingsmiddelen op onze leefomgeving en de volksgezondheid te kunnen bestuderen, is het noodzakelijk om te weten in hoeverre..