Natuurberichten

Uitgever: Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 75 - 744 Resultaten

Terwijl de akkers in het omliggende agrarische landschap jaarlijks bewerkt worden, kunnen slaperdijken een oase van rust vormen voor bodemleven, insecten en vogels. In Groningen wordt daarom onderzocht wat natuurvriendelijk beheer..


Lees verder 13 oktober 2021   5 dgn oud
Spreeuw

Tijdens de Euro Birdwatch op 2 oktober - de internationale teldag voor trekvogels - is de spreeuw het meest geteld. Als u nu omhoog kijkt, kunt u deze vogels in gigantische zwermen door de lucht zien wervelen. Wat een show! Waarom..


Lees verder 9 oktober 2021   1 week oud
Groene daken in een Dakenstroom-project.

De Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2021 van Vogelbescherming en Zoogdiervereniging is gewonnen door Dakenstroom in Kaatsheuvel, een project van woningcorporatie Casade. Nog drie andere projecten kregen een prijs: Haags..


Lees verder 7 oktober 2021   1 week oud

Bij het begin van de herfst gaan 21 jonge, vernieuwende boeren op de foto. In werkkleding verbeelden zij de overvloed en weelde van producten van het land in de tijd van de oogst. De actie staat symbool voor de start van een nieuw..


Lees verder 6 oktober 2021   1 week oud
Narcissen

De zomer is tamelijk geruisloos overgegaan in de herfst. Binnen afzienbare tijd verliezen bomen hun blad en verdwijnt langzaam maar zeker het groen uit het straatbeeld. Daarmee groeit snel het verlangen naar een frisse, kleurrijke..


Lees verder 5 oktober 2021   1 week oud

Welk project brengt het meeste leven in de stad? Acht inspirerende projecten dingen mee naar de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen van Vogelbescherming en de Zoogdiervereniging. De aanmeldingen variëren van een groen..


Lees verder 28 september 2021   2 wkn oud
Zwarte wegslak

In uw tuin leven nog meer dieren dan u wellicht dacht. Vogels vallen vaak het meeste op in een groene tuin. Maar ze komen er voor de veiligheid, om te nestelen en natuurlijk moet er voedsel voorhanden zijn. In veel gevallen gaat..


Lees verder 21 september 2021   3 wkn oud
Kluut

Een primeur: drie stranden in Nederland ontvangen binnenkort voor het eerst een Groene Strand Wimpel. De stranden ontvangen dit keurmerk met dank aan actieve strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers die gezamenlijk meer..


Lees verder 15 september 2021   1 maand oud
Scholeksters

De Waddenzee is UNESCO Werelderfgoed en onze enige wildernis. Het is verreweg het belangrijkste getijdengebied van Europa, waar miljoenen vogels van afhankelijk zijn voor hun voortbestaan. Mede daarom is het ook internationaal..


Lees verder 11 september 2021   1 maand oud
bloemrijke slootkant

Volgens acht natuur- en milieuorganisaties is het Nationaal Strategisch Plan (NSP) voor de besteding van de EU-landbouwsubsidies, waarmee de komende jaren bijna 800 miljoen euro per jaar wordt verdeeld, niet ambitieus en concreet..


Lees verder 8 september 2021   1 maand oud

Archief