Natuurberichten

Uitgever: Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.

Pagina 1 van 90 - 900 Resultaten

Gewone margriet

De eerste mooie dagen gaan vaak gepaard met een bezoek aan het tuincentrum. Veel mensen weten niet dat het belangrijk is om te kiezen voor inheemse biologische planten, en kopen met alle goede bedoelingen in het tuincentrum een..


Lees verder 9 april 2024   3 dgn oud

Met de invoering van de nieuwe Omgevingswet op 1 januari 2024 zijn er meer mogelijkheden om invloed uit te oefenen op de omgevingsplannen van een gemeente. Dit biedt alle Nederlanders nieuwe kansen voor het vergroenen van de buurt..


Lees verder 7 april 2024   5 dgn oud
tjiftjaf

Tjiftjaffen zijn massaal binnengekomen de laatste weken. Door hun zang zijn ze in het voorjaar makkelijk te herkennen en te vinden. Als je ze niet hoort zingen, is het moeilijk om het verschil te zien tussen de tjiftjaf en de..


Lees verder 3 april 2024   1 week oud

Vanaf dit voorjaar komen bij een aantal stranden van Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten op de Waddeneilanden dezelfde borden te staan. Daar staat een heldere boodschap op: help de strandbroeders! Hiermee worden..


Lees verder 2 april 2024   1 week oud
Vanellus vanellus. Kievit

De mannetjes voeren spectaculaire baltsvluchten uit. En er worden veel eieren gelegd. Het eerste kievitsei dat gevonden wordt, haalt nog altijd de krant. Niet zo gek, want kieviten horen bij het Nederlandse boerenland. Op zachte..


Lees verder 26 maart 2024   2 wkn oud
dronetelling kustbroedvogels

Drones zijn heel nuttig voor bijvoorbeeld het tellen van broedvogels of ander meer gericht onderzoek. Voor het project Wij&Wadvogels van Vogelbescherming is een verkennend onderzoek uitgevoerd naar hoe je drones hiervoor kunt..


Lees verder 19 maart 2024   3 wkn oud

Na jaren van afwezigheid is de oehoe weer terug voor de camera’s van Beleef de Lente. Het is de lievelingsvogel van velen. Inmiddels heeft de oehoe haar vierde ei gelegd en dit is live te volgen via de website. Beleef de Lente van..


Lees verder 13 maart 2024   4 wkn oud
pimpelmees. te gebruiken voor berichten van Vogelbescherming

Met de warmste februarimaand ooit achter de rug, lijkt de Nederlander steeds meer in voorjaarsstemming te zijn. Vogelbescherming Nederland ziet de afgelopen weken in ieder geval een forse toename in de aanschaf van nestkasten. Ten..


Lees verder 5 maart 2024   1 maand oud
Bosuilskuiken Vogelfotogalerij Vogelbescherming

De camera’s van Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland staan sinds zondag 25 februari weer aan. Vanaf die dag kan iedereen meekijken bij de bosuil die sinds kort op haar eieren zit. Ook diverse andere vogels zijn live te..


Lees verder 29 februari 2024   1 maand oud

Een groot deel van de typische kustbroedvogels doet het slecht. De kluut is sinds de jaren negentig van de vorige eeuw landelijk in aantal meer dan gehalveerd. Naast verruiging van het open landschap is predatie een belangrijk..


Lees verder 27 februari 2024   1 maand oud

Archief