IJsvogel voor een webcam van Beleef de Lente

Miljoenen kliks op 9 vogelnesten

Vogelbescherming Nederland
7-MRT-2017 - De webcams van ‘Beleef de Lente’ van Vogelbescherming gaan vanavond om 19.45 uur weer aan! Meer dan een miljoen unieke bezoekers volgen elk jaar het liefdesleven in 9 vogelnesten. Alles gebeurt live voor de camera’s. Dit jaar zijn de lenzen gericht op de bosuil, kerkuil, steenuil, slechtvalk, ooievaar, gierzwaluw, ijsvogel, koolmees en voor de eerste keer de blauwe reiger.

De steenuil is al jaren een van de populairste vogels van Beleef de LenteDe geheel vernieuwde website van Beleef de Lente maakt het dit jaar voor kijkers nog gemakkelijker en leuker om te genieten van het leven in de vogelnesten. De live-beelden zijn per vogelsoort direct aan te klikken en in één oogopslag zie je filmpjes die de dagelijkse hoogtepunten samenvatten. Behalve de populaire weblogs waar per vogel een dagboek wordt bijgehouden door een vogelexpert, is er een chatroom waar kijkers met elkaar kunnen praten en vragen kunnen stellen aan de vogelexperts. Een mooie verbetering is ook de kleurencamera in de nestholte van de bosuil. Vorig jaar zagen we deze mysterieuze soort nog in zwart-wit, nu in haarscherp full-color.

Camera’s aan tijdens tv-special Vroege Vogels

Het 11e seizoen van Beleef de Lente van Vogelbescherming wordt afgetrapt met een tv-special van Vroege Vogels, op dinsdag 7 maart, om 19.20 op NPO 2. Tijdens de uitzending worden de eerste camera’s aangezet. En het belooft een mooi seizoen te worden. Voor het eerst staat er een webcam op het nest van een blauwe reiger. Een garantie voor veel gepoep, gekrijs en spektakel. De bosuilen zijn al voortvarend aan het broeden en ook de kerkuil, steenuil, ooievaar en slechtvalk hebben hun nesten al geïnspecteerd. De hormonen gieren in het rond!

Beleef de Lente in het klaslokaal

De ooievaar is elk jaar een geliefde vogel in schoolklassenNieuw dit jaar is ‘Beleef de Lente in de Klas’. Deze speciale pagina’s voor leraren en schoolklassen brengen het wel en wee van de vogels op educatieve wijze de klaslokalen binnen. Met interessante filmpjes, veel gratis lesmateriaal voor leerkrachten, leuke weetjes en op kinderen afgestemde info. Al jaren zijn de webcams van Beleef de Lente een hit op basisscholen. Met de verbeterde website wordt het leerkrachten nog gemakkelijker gemaakt om aandacht te besteden aan vogels en natuur, en daaraan tegelijk leerdoelen voor taal, rekenen en onderzoekend leren te koppelen.

 

 

 

Knuffelen of vreemdgaan?

De camera’s blijven in ieder geval aan tot 1 juli. We hopen op veel liefdesnestjes, nog meer eieren en veel uitgevlogen jongen. Tot die tijd wordt het in elk nest spannend hoe het gaat lopen. Partnerruil, ordinaire ruzies en vreemdgaan zullen net zo gewoon zijn als lekker knuffelen, elkaar een vers muisje opdienen of eeuwige trouw. Beleef het dit jaar mee op Beleef de Lente!

Tekst: Vogelbescherming Nederland
Foto's: Martin Hierck, Vogelbescherming Nederland; Jan van der Straaten, Saxifraga