Doe mee en ontwerp de nieuwe Atlas Leefomgeving!

Atlas Leefomgeving
26-JUL-2018 - De Atlas Leefomgeving is een digitale schatkist met relevante en betrouwbare informatie en kaarten over de (kwaliteit van) onze leefomgeving. Maar deze informatie kan aantrekkelijker en toegankelijker worden gepresenteerd. Daarom organiseren we een ontwerpwedstrijd om tot de ultieme Atlas Leefomgeving te komen. Natuurlijk mogen ook de lezers van Nature Today mee doen!

Iedereen mag aan de ontwerpwedstrijd van de Atlas Leefomgeving mee doen. In een team of alleen. Je mag helemaal los gaan met je creativiteit. Je ontwerp kan een papieren schets zijn, een prototype van een webplatform of gewoon een bierviltje met daarop je idee.

De enige voorwaarde is dat je bij het maken van je ontwerp van een specifieke gebuiker van de Atlas Leefomgeving moet uitgaan. Dit kan bijvoorbeeld een gemeente zijn die een wijk gezond wil herinrichten. Of een burger die wil weten hoe gezond de leefomgeving is van een huis dat op Funda te koop staat. Aan jou de uitdaging om met een van deze gebruikers als uitgangspunt te komen tot een nieuw ontwerp van de Atlas Leefomgeving. Bekijk de challenges. Uiteraard mag je ook zelf een situatie voor een gebruiker verzinnen.

Stadsbeeld

Je maakt kans op drie hoofdprijzen. Een publieksprijs voor het meest aansprekende ontwerp en twee prijzen van de vakjury voor het meest inspirerende en het meest haalbare ontwerp. Ben jij straks een van deze winnaars? Dan ga je in een workshopsessie samen met mensen van het Atlasteam jouw ontwerp nader uitwerken en wordt jouw ontwerp gerealiseerd op de Atlas Leefomgeving. Daarnaast krijgen de tien beste inzendingen een onkostenvergoeding van 250 euro. Maar wij denken vooral dat het ook heel leuk is om mee te doen. Bekijk de pagina Prijzen en jury.

Bekendmaking winnaars

Op 19 oktober organiseren we een bijeenkomst waar iedereen zijn of haar ontwerp kan presenteren. Alle inzendingen worden gepresenteerd en beoordeeld door het publiek en door een vakjury. Niemand minder dan Frédérik Ruys (Vizualism, VPRO-Nederland van boven) treedt tijdens deze bijeenkomst als gastspreker op.

Doe mee!

  • Leuk als je mee doet! We zijn heel benieuwd naar jouw ontwerp. Schrijf je nu in via het inschrijfformulier om mee te doen met de ontwerpwedstrijd en om jouw ontwerp te presenteren op 19 oktober. Je kunt je ontwerp tot 5 oktober indienen.
  • Benieuwd naar de ontwerpen? Doe dan mee in de publieksjury op 19 oktober en laat jouw stem gelden. Meld je aan via dit aanmeldformulier. Je bent van harte welkom!

Tekst: Atlas Leefomgeving
Foto's: Atlas Leefomgeving; Gebruiker Centraal