Natuurberichten

Uitgever: Atlas Leefomgeving

Vragen over uw leefomgeving? De Atlas Leefomgeving wijst de weg naar actuele en verantwoorde informatie over milieu en gezondheid. We bieden veel kaarten aan, vaak tot op buurtniveau. Te zien is bijvoorbeeld, hoe het staat met bodemkwaliteit, luchtkwaliteit of geluidhinder. Voor professionals bespaart de Atlas werk en ondersteunt het onderlinge afstemming.

Pagina 1 van 11 - 107 Resultaten

Hoe goed is jouw tuin voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering? In het project Pientere Tuinen meten mensen zelf in hun eigen tuin het bodemvocht en de bodemtemperatuur. Zo weten we straks meer over wat er gebeurt met de..


Lees verder 13 april 2023   1 maand oud

Een groene tuin is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook erg nuttig. Met een groene tuin verwelkom je allerlei dieren. Bovendien ben je beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Tijdens de Week van de Groene..


Lees verder 30 maart 2023   2 mnd oud

Net als Picasso’s schilderij Guernica reist het kunstwerk Guernica de la Ecología van kunstenaar en activist Claudy Jongstra de wereld rond. Was Picasso’s werk een manifest tegen oorlog, het werk van Claudy ageert tegen het..


Lees verder 2 maart 2023   3 mnd oud
Snorzweegvlieg op braam

Vorig jaar publiceerde de Europese Commissie een wetsvoorstel om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tegen 2030 te halveren. Dat is hard nodig, want de natuur lijdt onder het grootschalige gebruik van..


Lees verder 23 februari 2023   3 mnd oud
Vergeten groente divers

Kerstmis staat voor de deur. Voor veel mensen de tijd om gezellig en véél te eten met familie en vrienden. Toch is het ook een goed moment om stil te staan bij hoe we in Nederland met voedsel omgaan. Want het gaat helaas de..


Lees verder 22 december 2022   5 mnd oud
Veluwe

We moeten meer luisteren naar de stilte, aldus stilte-ambassadeurs Petra Speelman en Carin Brinker. Zij springen hiervoor in de bres met de Dag van de Stilte, met activiteiten rond natuurbeleving en door stilte-educatie in het..


Lees verder 15 december 2022   5 mnd oud

Extreme regenval verraste Limburg in juli 2021. De Geul kon al dat water niet goed afvoeren en trad buiten haar oevers. Dit leidde in Valkenburg en andere dorpen tot hevige overstromingen. Het Geuldal ving als natuurlijke..


Lees verder 2 december 2022   6 mnd oud
Grote grazers op de Veluwe

Dieren in het wild bewonderen, meer biodiversiteit en bijdragen aan de oplossing voor klimaatverandering. Dit en nog veel meer heeft Liesbeth Bakker voor ogen met haar vakgebied. Ze is sinds 2020 de eerste hoogleraar ‘rewilding..


Lees verder 11 november 2022   6 mnd oud

Trouw presenteerde 6 oktober de jaarlijkse ‘Duurzame top 100’, een lijst voor uitblinkers die zich ‘van onderop’ inzetten voor duurzaamheid. Denk aan doortastende bomenplanters, duurzame voedseltelers en burgerinitiatieven...


Lees verder 13 oktober 2022   7 mnd oud

Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de Openbare Drinkwaterpunten-kaart. Deze kaart geeft een overzicht van alle openbare watertappunten in Nederland. De initiatiefnemer van deze kaart is Leon van Diepen. Deze fanatieke..


Lees verder 29 september 2022   8 mnd oud

Archief