Natuurberichten

Uitgever: Atlas Leefomgeving

Vragen over uw leefomgeving? De Atlas Leefomgeving wijst de weg naar actuele en verantwoorde informatie over milieu en gezondheid. We bieden veel kaarten aan, vaak tot op buurtniveau. Te zien is bijvoorbeeld, hoe het staat met bodemkwaliteit, luchtkwaliteit of geluidhinder. Voor professionals bespaart de Atlas werk en ondersteunt het onderlinge afstemming.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 9 - 84 Resultaten

Het is vandaag Blue Monday. Wat kun je beter op een dag als deze doen dan een Treurtrip maken? Journalist Mark van Wonderen bracht vorig jaar de reisgids Treurtrips uit die je meeneemt langs de mooiste treurige plekken van..


Lees verder 17 januari 2022   1 week oud

Was het voor jullie ook zo’n apart jaar? Weer een lockdown… Om moedeloos van te worden. Maar wat kan er nog wel? Omdenken is de energie van een probleem(situatie) gebruiken voor iets nieuws. Atlas-redacteur Jeannine Brand..


Lees verder 6 januari 2022   2 wkn oud
Lutra lutra. Otter

Met al het sombere nieuws van het afgelopen jaar is het tijd om terug te blikken op het positieve natuurnieuws uit 2021. Een kleine greep uit nieuws uit de natuur waar we als Atlas-redacteuren blij van worden. Van de terugkeer van..


Lees verder 23 december 2021   1 maand oud

Hoe veranderde een grote, koude en dunbevolkte steppe in het dichtbevolkte Nederland van nu waarin elke vierkante meter een functie heeft? Op de Atlas Leefomgeving staat bij het nieuwe thema Eropuit een GIF die je in een halve..


Lees verder 17 december 2021   1 maand oud

De volle focus op klimaat en een structurele plek voor jongeren aan de politieke tafel. Daar werkt de Jonge Klimaatbeweging (JKB) aan. Tijdens de Klimaattop in Glasgow zaten zij aan de eettafel met Mark Rutte. Atlas Leefomgeving..


Lees verder 25 november 2021   2 mnd oud

Met zeven stadsprojecten maakt Rotterdam ruimte voor groen en biodiversiteit. Tegelijkertijd wil Rotterdam geluidsoverlast aanpakken. Hoe gaat dat samen, als je ook nog 17.000 woningen wil bouwen? We vragen het aan..


Lees verder 11 november 2021   2 mnd oud

Atlas Leefomgeving organiseert op 26 oktober de workshop Meer dan 52wekenduurzaam: hoe krijg je mensen op een lichtvoetige manier mee om duurzamer te leven? Serge Calon is een van de initiatiefnemers van 52wekenduurzaam. Er..


Lees verder 14 oktober 2021   3 mnd oud

Paddenpoelen worden steeds populairder. Maar de aanleg van zo’n poel kost wel de nodige voorbereiding. Waar moet je op letten? Atlas gaat in gesprek met Cindy en Ilvy: de één heeft een succesvolle poel aangelegd, de ander moest..


Lees verder 16 september 2021   4 mnd oud
Groen dak in hofje lead

Groene daken hebben veel voordelen: voor onze directe leefomgeving, maar ook voor onszelf. Denk alleen al aan wateropvang en meer biodiversiteit. Ook maakt een groen dak je huis koeler en gaat je dak langer mee. Twee trotse..


Lees verder 2 september 2021   4 mnd oud
Eekhoorn in de tuin

Atlas-redacteur Mirjam Kroeze woont in hartje Utrecht én heeft een zomerhuisje in de Achterhoek. Ja, je hebt van die mensen… Is ze in Utrecht al blij als ze een koolmeesje ziet, in de Achterhoek is dat anders. De reeën kloppen nog..


Lees verder 19 augustus 2021   5 mnd oud

Archief