Natuurberichten

Uitgever: Atlas Leefomgeving

Vragen over uw leefomgeving? De Atlas Leefomgeving wijst de weg naar actuele en verantwoorde informatie over milieu en gezondheid. We bieden veel kaarten aan, vaak tot op buurtniveau. Te zien is bijvoorbeeld, hoe het staat met bodemkwaliteit, luchtkwaliteit of geluidhinder. Voor professionals bespaart de Atlas werk en ondersteunt het onderlinge afstemming.

Pagina 1 van 12 - 120 Resultaten

Vandaag is het Fiets naar je werk-dag. De dag om de auto te laten staan en de fiets naar je werk te pakken. Goed voor lichaam, geest én het milieu. Goede redenen om te gaan fietsen, maar als het aan Marco te Brömmelstroet ligt,..


Lees verder 16 mei 2024   6 dgn oud

Een straat in hartje Utrecht — mijn straat — verrijken met geveltuintjes. Enthousiaste buren kwamen met dit plan aan. De inspiratie voor dit idee kwam van groen in de stad, en jawel, bruidsparen. Samen met mijn buren ging ik aan..


Lees verder 18 april 2024   1 maand oud

Het is vandaag Wereld Water Dag. Deze dag riep de VN in 1993 uit om aandacht te vragen voor de nationale en wereldwijde waterproblematiek. Een nieuwe kaart op Atlas Leefomgeving toont de kans dat er in Nederland een overstroming..


Lees verder 22 maart 2024   2 mnd oud

Samen aan de slag om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen. Dat is het doel van de campagne de 'Week van de Groene Tuin’ die Milieu Centraal van 26 maart tot en met 1 april..


Lees verder 15 maart 2024   2 mnd oud

Van 25 tot en met 31 januari was het Poëzieweek. Het thema was ‘Thuis’. Maar als het aan Atlas Leefomgeving ligt, inspireren gedichten juist om niet thuis te blijven. Loop jouw straat uit, kijk onder je voeten, tuur naar gevels en..


Lees verder 31 januari 2024   3 mnd oud

De wind ruist, bomen en groen om je heen, in de verte schiet een ree weg… In stilte wandelen in de natuur laat ons herstellen van stress en de dagelijkse zorgen. In deze ingetogen, donkere tijd van het jaar is dat extra..


Lees verder 23 december 2023   4 mnd oud

Je denkt bij Drenthe eerder aan hunebedden en heidevelden dan aan water. Maar na het lezen van 'Drenthe Waterland' weet je wel beter. Natuurfotograaf Karin Broekhuijsen laat zien dat Drenthe prachtige watergebieden heeft. En dat..


Lees verder 14 december 2023   5 mnd oud

Zelf je straat inrichten of je favoriete park beheren? Daag je gemeente uit! Het uitdaagrecht komt nu in de wet. “Knappen inwoners een stukje van hun wijk op, dan is dat ook mooi voor de gemeente”, stelt Frank Speel van de VNG...


Lees verder 30 november 2023   5 mnd oud

Komende zaterdag is de Nacht van de Nacht. Met dit jaarlijks terugkerende evenement vragen de Natuur en Milieufederaties aandacht voor lichtvervuiling. Atlas-medewerker Eline Wester zag nog nooit een vallende ster. Gelukkig..


Lees verder 27 oktober 2023   6 mnd oud

De dagen worden korter, de ochtenden koeler en de eerste pompoenen worden geoogst. De herfst is begonnen, een mooi moment voor het festival Fête de la Nature afgelopen weekend. Atlas-medewerker Dieneke viert de natuur niet alleen..


Lees verder 6 september 2023   8 mnd oud

Archief