Natuurberichten

Uitgever: Atlas Leefomgeving

Vragen over uw leefomgeving? De Atlas Leefomgeving wijst de weg naar actuele en verantwoorde informatie over milieu en gezondheid. We bieden veel kaarten aan, vaak tot op buurtniveau. Te zien is bijvoorbeeld, hoe het staat met bodemkwaliteit, luchtkwaliteit of geluidhinder. Voor professionals bespaart de Atlas werk en ondersteunt het onderlinge afstemming.

Pagina 1 van 11 - 101 Resultaten

Extreme regenval verraste Limburg in juli 2021. De Geul kon al dat water niet goed afvoeren en trad buiten haar oevers. Dit leidde in Valkenburg en andere dorpen tot hevige overstromingen. Het Geuldal ving als natuurlijke..


Lees verder 2 december 2022   4 dgn oud
Grote grazers op de Veluwe

Dieren in het wild bewonderen, meer biodiversiteit en bijdragen aan de oplossing voor klimaatverandering. Dit en nog veel meer heeft Liesbeth Bakker voor ogen met haar vakgebied. Ze is sinds 2020 de eerste hoogleraar ‘rewilding..


Lees verder 11 november 2022   3 wkn oud

Trouw presenteerde 6 oktober de jaarlijkse ‘Duurzame top 100’, een lijst voor uitblinkers die zich ‘van onderop’ inzetten voor duurzaamheid. Denk aan doortastende bomenplanters, duurzame voedseltelers en burgerinitiatieven...


Lees verder 13 oktober 2022   1 maand oud

Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de Openbare Drinkwaterpunten-kaart. Deze kaart geeft een overzicht van alle openbare watertappunten in Nederland. De initiatiefnemer van deze kaart is Leon van Diepen. Deze fanatieke..


Lees verder 29 september 2022   2 mnd oud
Opgerolde regenworm

Van 23 september tot en met 5 oktober kun je meedoen aan de Bodemdierendagen. Het doel is om er samen achter te komen met welke bodemdieren het in de dorpen en steden goed gaat, en met welke minder. Bodemdieren houden onze bodem..


Lees verder 15 september 2022   2 mnd oud
Fete de la nature - vier de natuur

Heb jij zin in een feestje in de natuur? Doe dan mee aan het natuurfestival Fête de la Nature van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september. Door het hele land zijn er allerlei activiteiten: van biodiverse fietstochten tot..


Lees verder 1 september 2022   3 mnd oud

Atlas-medewerker Dieneke vergroende haar tuin in het voorjaar, geïnspireerd door de Week van de Groene Tuin. Hup, tegels eruit en groen erin: zo ontstond een vrolijke bloemenzee. De eetbare bloemen gebruikte ze in een..


Lees verder 18 augustus 2022   3 mnd oud
Water in de stad Pixabay

Water en groen in steden en dorpen hebben veel positieve effecten op de volksgezondheid en de leefomgeving. Maar water kan ook risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu..


Lees verder 4 augustus 2022   4 mnd oud
Meisje drinkend uit drinkfontijn

Het is heet deze week. Temperaturen boven de 30 graden en zelfs boven de 35°C worden niet uitgesloten. Waar wordt het heet, en waar kan je juist afkoeling vinden? Je leest het hier...


Lees verder 19 juli 2022   4 mnd oud
Framboos rubus idaeus

Milieu Centraal organiseerde van 12 tot en met 18 april de Week van de Groene Tuin. Het doel was om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen om tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen...


Lees verder 9 juni 2022   5 mnd oud

Archief