Natuurberichten

Uitgever: Atlas Leefomgeving

Vragen over uw leefomgeving? De Atlas Leefomgeving wijst de weg naar actuele en verantwoorde informatie over milieu en gezondheid. We bieden veel kaarten aan, vaak tot op buurtniveau. Te zien is bijvoorbeeld, hoe het staat met bodemkwaliteit, luchtkwaliteit of geluidhinder. Voor professionals bespaart de Atlas werk en ondersteunt het onderlinge afstemming.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 10 - 94 Resultaten

Water in de stad Pixabay

Water en groen in steden en dorpen hebben veel positieve effecten op de volksgezondheid en de leefomgeving. Maar water kan ook risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu..


Lees verder 4 augustus 2022   3 dgn oud
Meisje drinkend uit drinkfontijn

Het is heet deze week. Temperaturen boven de 30 graden en zelfs boven de 35°C worden niet uitgesloten. Waar wordt het heet, en waar kan je juist afkoeling vinden? Je leest het hier...


Lees verder 19 juli 2022   2 wkn oud
Framboos rubus idaeus

Milieu Centraal organiseerde van 12 tot en met 18 april de Week van de Groene Tuin. Het doel was om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen om tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen...


Lees verder 9 juni 2022   1 maand oud

We weten het allemaal: vliegen is slecht voor het klimaat. Toch vinden we het moeilijk om dit op te geven. Zeker na twee jaar corona lonken verre oorden. Kan het ook anders? Atlas-redacteur Jeannine Brand nam de proef op de som en..


Lees verder 3 juni 2022   2 mnd oud
Delft

Een hele week speciaal in het teken van de boom? Ja! Van 9 t/m 14 mei wordt de boom in het zonnetje gezet. WeMakeThe.City Green organiseert de Week van de Boom in Amsterdam en Almere in combinatie met de Boominfodag. Een week lang..


Lees verder 9 mei 2022   2 mnd oud

De Atlas Leefomgeving vierde op 14 april 2022 haar vijftiende verjaardag in het Hof van Cartesius in Utrecht, samen met alle partners die de afgelopen jaren hard meewerkten aan de Atlas. Een week later volgde de Atlas..


Lees verder 28 april 2022   3 mnd oud
Tuin akkerwinde - primair

Ons klimaat verandert. Help jij mee hittestress en wateroverlast te lijf te gaan? Doe van 12 tot en met 14 april mee aan de Week van de Groene Tuin. Milieu Centraal organiseert deze week samen met vele partners. Het doel? Samen..


Lees verder 31 maart 2022   4 mnd oud
Tilburg stedelijk gebied

Twee jaar geleden zegde ze haar baan op en begon ze de stichting guerrilla gardeners. Cerian van Gestel is bioloog en ‘aanjager’ van guerrilla gardening in Nederland. “Pak de klimaatverandering bij je voordeur aan. Maak je eigen..


Lees verder 17 maart 2022   4 mnd oud

De Atlas Leefomgeving staat tien jaar online! We hebben al onze thema's in een nieuw jasje gestoken. Daar hebben we achter de schermen hard aan gewerkt. Onze teksten zijn nu duidelijker en onze informatie sluit beter aan bij de..


Lees verder 3 maart 2022   5 mnd oud

Het was een bijzonder jaar: 2020. Opeens was er corona en de lockdown overviel ons allemaal. Niet naar je werk en minder bezoekjes aan familie en vrienden. Toch leverde dit ook iets positiefs op: schonere lucht. Dat zie je terug..


Lees verder 10 februari 2022   5 mnd oud

Archief