Inno Fonds

Nieuwe aanvraagronde WWF-INNO-fonds voor internationale natuurbescherming

WWF Nederland
9-DEC-2019 - Het INNO-Fonds van het Wereld Natuur Fonds heeft als doel Nederlandse stichtingen te ondersteunen bij innovatieve projecten ten behoeve van internationale natuurbescherming. Projecten kunnen binnen of buiten Nederland plaatsvinden. De nieuwe aanvraagronde sluit op 1 januari 2020.

Het fonds is bedoeld als opstartgeld voor allerlei soorten projecten. Dit kunnen projecten zijn op het gebied van soortenbescherming, educatie, onderzoek of capaciteitsopbouw die bij voorkeur inzichten opleveren voor het WWF om elders in te zetten. Een INNO-project geeft op vernieuwende wijze een impuls aan internationale natuurbescherming. De maximale subsidie bedraagt 10.000 euro per project.

Diverse projecten ondersteund door het INNO-fonds

Plastic afval uit rivieren omzetten in eilanden voor nieuwe natuur, slimme passages voor vissen bij rivierdammen, nieuwe cameravallen die leeuwenpopulaties in kaart brengen, halsbanden die de bedreigde Afrikaanse wilde honden beschermen tegen valstrikken en nog veel meer. Allemaal innovatieve natuurbeschermingsprojecten die gesteund zijn door het WWF INNO-fonds. Innovatieve aanpak op het gebied van natuurbescherming is nu belangrijker dan ooit!

Criteria en voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor subsidie dient een project onder andere te voldoen aan de volgende criteria:

  • Klein en innovatief
  • Link met internationale natuurbescherming
  • Tastbaar met concrete resultaten
  • Voorbeeldrol voor andere projecten
  • Mogelijkheid tot opschaling

Heb je geen stichting maar ben je student of recent afgestudeerd en heb je een innovatief idee op het gebied van natuurbescherming? Dan kan je deelnemen aan de INNO Student Challenge. Bij de challenge maak je kans op 10.000 euro en professionele coaching.

Meer informatie

Meld je aan!

Meld je aan via een eenvoudig en kort aanvraagformulier

De nieuwe aanvraagronde sluit op 1 januari 2020. Stuur jouw idee in en wie weet kom je in aanmerking voor onze INNO-subsidie!

Tekst: Annemiek Heuvelmans-Driessen, Wereld Natuur Fonds
Foto: Roy van der A., stichting Painted Dog Conservation (leadfoto: halsbanden beschermen bedreigde Afrikaanse wilde honden tegen valstrikken)