Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 17 - 165 Resultaten

Drava-Danube. Drava-Donau

UNESCO roept het Mur-Drava-Donau-gebied uit tot het eerste biosfeerreservaat ter wereld. Het strekt zich uit over maar liefst vijf landen. Met de huidige klimaatcrisis en de aanzienlijke afname van de biodiversiteit,..


Lees verder 17 september 2021   1 week oud
Duikende potvissen

De Caribbean Cetacean Society (CCS) heeft tijdens een expeditie de afgelopen weken visueel en akoestisch meer dan 2.950 zeezoogdieren van tien verschillende soorten tussen de eilanden Anguilla en Martinique bestudeerd. Zij deden..


Lees verder 10 september 2021   2 wkn oud
bloemrijke slootkant

Volgens acht natuur- en milieuorganisaties is het Nationaal Strategisch Plan (NSP) voor de besteding van de EU-landbouwsubsidies, waarmee de komende jaren bijna 800 miljoen euro per jaar wordt verdeeld, niet ambitieus en concreet..


Lees verder 8 september 2021   2 wkn oud
European hare

Wekenlang werden grote delen van Europa en Rusland geteisterd door enorme natuurbranden. Door een combinatie van droogte, hoge temperaturen en harde wind werden veel vuurzeeën oncontroleerbaar. Vele hectaren natuur gingen in..


Lees verder 7 september 2021   3 wkn oud
Plastic soep

De plasticcrisis neemt ongekende vormen aan en de huidige aanpak van het probleem faalt. Dat is de conclusie van het vandaag gepubliceerde nieuwe rapport 'Plastics: The cost to society, environment and the economy' van het Wereld..


Lees verder 6 september 2021   3 wkn oud
Danube floodplain

Nu het zuiden van Nederland, België, Duitsland en Turkije nog steeds aan het bekomen zijn van historische overstromingen, schetst een nieuw rapport hoe op natuur gebaseerde oplossingen de impact van dergelijke rampen kan helpen..


Lees verder 29 augustus 2021   4 wkn oud
'Cookie' de haai

Voor het eerst is er onderzoek gedaan naar de voortplanting en levenscyclus van tijgerhaaien en andere haaiensoorten rond de Sababank, een zeegebied vlakbij de Nederlands Caribische eilanden Saba en Sint Eustatius. Meerdere..


Lees verder 27 augustus 2021   1 maand oud
Satellietzender op zwangere tijgerhaai

WWF-er Arjan de Groene, oceanenexpert en projectmanager Caribisch Nederland, blogt over zijn ervaringen tijdens een Caribische expeditie. Hierbij worden tijgerhaaien getagd en er wordt een echo van zwangere tijgerhaaien gemaakt...


Lees verder 13 augustus 2021   1 maand oud
Amazone

Een nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Global Sustainability stelt voor het eerst vast dat meer dan 260.000 kilometer vrijstromende rivieren gevaar lopen door plannen voor nieuwe waterkrachtcentrales. Iconische..


Lees verder 11 augustus 2021   1 maand oud
Beach cleanup

Daan en Steef hebben met hun Beach Clean-up NL 'The Wave' in elf dagen de hele Nederlandse kust afgeplogd, oftewel tijdens het joggen en flink doorstappen zwerfafval opgeruimd. En dat heeft, naast veel mooie verhalen en bijzondere..


Lees verder 7 augustus 2021   1 maand oud

Archief