Natuurberichten

Uitgever: WWF Nederland

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 1 van 26 - 253 Resultaten

Millingerwaard

Het gaat niet goed met de Nederlandse natuur. Dat blijkt uit het nieuwste Living Planet Report Nederland 2023 – Kiezen voor natuurherstel. Maar dit rapport heeft ook meteen een hoopvolle boodschap: natuurherstel werkt en kan ons..


Lees verder 30 maart 2023   2 dgn oud

Natasja Oerlemans, voedsel- en landbouwexpert van WWF-NL, neemt je mee op haar veldreis naar de Colombiaanse Amazone. Ze ging hier op bezoek bij boeren die voedsel produceren in voedselbossen, een vorm van natuurpositieve landbouw..


Lees verder 24 maart 2023   1 week oud
Otter

Ruim 30 jaar natuurontwikkeling langs de rivieren laat zien dat de natuur ons goed kan helpen bij uitdagingen met teveel of juist te weinig water. Toch is de natuur geen vanzelfsprekende bondgenoot. ARK Rewilding Nederland (ARK)..


Lees verder 23 maart 2023   1 week oud

Soms is goed nieuws als fel zonlicht dat direct je hart bereikt na een periode vol grijze luchten; een licht dat je ziel blijft verwarmen tot lang na zonsondergang. Deze week werd zulk goed nieuws gedeeld door de Chinese overheid:..


Lees verder 17 maart 2023   2 wkn oud
Bultrug

Geweldig nieuws voor de natuur, voor het klimaat en voor ons mensen. Met het nieuwe oceanenverdrag moet in 2030 minstens dertig procent van de zee beschermd gebied zijn. ‘The High Seas Treaty’, zoals het verdrag officieel heet,..


Lees verder 10 maart 2023   3 wkn oud
Walvisstaart

Er is spoedige samenwerking nodig om migrerende walvissen in de oostelijke Stille Oceaan te beschermen. We moeten de bedreigingen voor deze dieren beperken en snel actie ondernemen in deze hele regio. Dit roept een nieuw rapport..


Lees verder 3 maart 2023   4 wkn oud
Pangolin

Vandaag, 18 februari, is het de dag van het schubdier ook wel pangolin genoemd. Heb je ooit van dit dier gehoord? En zo ja, wat weet jij eigenlijk over het schubdier? Elke van Gils, wildlife crime-expert van WWF-NL, beantwoordt..


Lees verder 18 februari 2023   1 maand oud
Visser

Daphne Willems, expert rivierdolfijnen bij WWF, schrijft in deze blog over natuurbescherming met lokale bewoners. Zijn mensen belangrijker dan natuur? Of is natuur belangrijker dan mensen? Natuurbescherming mag niet ten koste gaan..


Lees verder 12 februari 2023   1 maand oud
lead bericht eiwitboeren

De toekomst van de Nederlandse landbouw is natuurpositief. Maar hoe ziet dat eruit? Filmmaker Jasper Spanjaart ging voor het Wereld Natuur Fonds langs bij vier boerenbedrijven die in balans met natuur eiwitrijke gewassen zoals..


Lees verder 11 februari 2023   1 maand oud

Zuid-Afrika maakte vandaag de jaarlijkse cijfers bekend van het aantal gestroopte neushoorns in het land. Er is sprake van een lichte daling. In 2021 werden er 451 neushoorns gedood om hun kostbare hoorn; in 2022 waren dit er 448...


Lees verder 10 februari 2023   1 maand oud

Archief