Natuurberichten

Uitgever: Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 22 - 215 Resultaten

Mannetjesleeuw loopt door de woestijn, Namibië

10 augustus is het de Internationale Dag van de Leeuw. Dan richten we node de aandacht op de koning der dieren. Want hij ziet zijn Afrikaanse koninkrijk steeds kleiner worden en zijn aantal instorten: in 100 jaar tijd van 200.000..


Lees verder 10 augustus 2022   1 week oud

Inheemse gebieden spelen een belangrijke rol in het behoud van de Amazone. De inheemse gemeenschappen – de beste beschermers van het bos die vaak al eeuwen verbonden zijn met hun land – bewaken deze gebieden goed. De afgelopen 35..


Lees verder 1 augustus 2022   2 wkn oud
Trek van gnoes

Van een korte oversteek van bos naar bos tot wereldreizen van Noord- naar Zuidpool. Wilde dieren zijn constant in beweging. Soms trekken ze alleen, soms in grote groepen. Deze terugkerende bewegingen zijn van levensbelang. Ze..


Lees verder 31 juli 2022   2 wkn oud
Tijger in Bardia National Park in Nepal Shutterstock WWF-International

Nepal heeft nu 355 tijgers in het wild: een historische toename van 190 procent sinds 2009. Dit is gelukt dankzij goede bescherming van de belangrijkste leefgebieden van tijgers, samenwerking met lokale gemeenschappen en aanpak..


Lees verder 29 juli 2022   2 wkn oud

Zoals je misschien wel weet was het prachtige Atlantisch Regenwoud ooit dertig keer zo groot als Nederland. Door grootschalige ontbossing verdween maar liefst vijfentachtig procent van dit gebied. En dat terwijl dit regenwoud het..


Lees verder 25 juli 2022   3 wkn oud
Steur

Wereldwijd zijn alle 27 steursoorten met uitsterven bedreigd, volgens de nieuwe Rode Lijst van IUCN. "Alle alarmbellen gaan af. Steuren staan helaas wereldwijd symbool voor de achteruitgang van rivieren, terwijl die juist..


Lees verder 23 juli 2022   3 wkn oud

Tijgerbeschermers in Maleisië maakten onlangs een sprong van blijdschap. Op de geheugenkaart van een van de cameravallen in het Maleisische regenwoud stonden nieuwe beelden van een tijgerin met maar liefst vier welpen. Het..


Lees verder 16 juli 2022   1 maand oud
Blauwe haai

Vandaag is het Shark Awareness Day. Deze jaarlijks terugkerende dag is heel belangrijk, want haaien en ook roggen hebben dringend onze aandacht nodig. We zitten namelijk middenin een haaien- en roggencrisis. Nathalie Houtman,..


Lees verder 14 juli 2022   1 maand oud
Orinoco-rivier Colombia

Van bergen met gletsjers tot kleurige koraalriffen, en van dichte regenwouden tot golvende zandduinen aan de kust. Rivierdolfijnen, jaguars, een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen en diverse inheemse gemeenschappen. Colombia is..


Lees verder 10 juli 2022   1 maand oud
Kafue National Park, Zambia

De regering van Zambia en de natuurbeschermingsorganisatie African Parks ondertekenden op 1 juli 2022 een twintigjarige overeenkomst voor de bescherming van het Kafue Nationaal Park in Zambia. De overeenkomst zal grote vooruitgang..


Lees verder 9 juli 2022   1 maand oud

Archief