Natuurberichten

Uitgever: WWF Nederland

Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.

Pagina 1 van 31 - 310 Resultaten

Gezond koraalrif

Wie voor het eerst de koraalriffen in de Nederlandse Cariben ziet, is aangenaam verrast door hun schoonheid. Wie de riffen tientallen jaren geleden zag en nu weer ziet, schrikt. De riffen zijn niet meer zo groot, sterk en gezond..


Lees verder 26 april 2024   3 wkn oud
Garologie Dam After

In 2023 is het recordaantal verwijderde dammen van een jaar eerder gesneuveld. Vorig jaar zijn er bijna 500 barrières uit Europese rivieren verwijderd tegenover 325 in 2022. Tijdens de ‘Free Flow Conference’ in Groningen is een..


Lees verder 19 april 2024   1 maand oud

Uit onderzoek blijkt dat in FSC-gecertificeerde bossen 2,7 keer meer grote bedreigde zoogdieren leven dan in bossen zonder certificering. Joeri Zwerts van de Universiteit Utrecht kwam tot deze conclusie na onderzoek uitgevoerd op..


Lees verder 12 april 2024   1 maand oud
Droogte in Zambia

Vorige maand verklaarde de president van Zambia dat de huidige langdurige droogte in het Afrikaanse land inmiddels officieel een nationale ramp is. Meer dan 1,59 miljoen Zambianen hebben humanitaire hulp nodig om onder andere..


Lees verder 5 april 2024   1 maand oud
Week van de groene tuin - vlinder

Als je alle postzegeltuintjes in Nederland optelt, heb je al snel een oppervlakte zo groot als Nationaal Park De Hoge Veluwe. Met al die tuintjes samen kunnen we een zinvolle bijdrage leveren aan het tegengaan van hittestress,..


Lees verder 29 maart 2024   1 maand oud

“Het is moeilijk om de Cerrado te doorkruisen, waar je elke boom kent, elke plant kent. Wetende dat de volgende keer dat je in dit gebied komt, het grotendeels weg is.” Dit zei Isabel Figuieredo - Ecoloog en Coördinator bij ISPN..


Lees verder 22 maart 2024   1 maand oud
Gekweekte karkó in de omheining

Het onderzoek naar de roze vleugelhoorn, genaamd 'Conquer the Future', is van start gegaan op Bonaire. Dankzij gezamenlijke inspanningen zijn gekweekte jonge roze vleugelhoornen verscheept met de boot vanuit Curaçao naar Bonaire...


Lees verder 18 maart 2024   2 mnd oud
Koraalverbleking

WWF-Australië is zeer bezorgd over de nieuwe massale koraalverbleking op het Groot Barrièrerif. Het is al de vijfde keer dat dit gebeurt sinds 2016. De huidige hittegolf onder water is het hevigst in het zuidelijke deel van het..


Lees verder 15 maart 2024   2 mnd oud
Rivieren-recreatie. brug bij Nijmegen

De gezamenlijke natuurorganisaties zijn diep teleurgesteld dat Nederland komende maand alsnog tegen de Europese Natuurherstelwet gaat stemmen. Het kabinet komt met dit besluit precies op de dag dat het Europese Milieuagentschap..


Lees verder 14 maart 2024   2 mnd oud
Zeeschildpad Bonaire

Op en rond Bonaire haalt men opgelucht adem. De olieramp die vorige week de kust van Bonaire bereikte, heeft minimale schade veroorzaakt. Dat is mede te danken aan de snelle reactie en opruimactie van de lokale overheid van..


Lees verder 8 maart 2024   2 mnd oud

Archief