Erithacus rubecula 77, Roodborst, Saxifraga-Hans Dekker.jpg

Heel veel natuur in 2021!

Nature Today
1-JAN-2021 - Dat wensen we de bezoekers van Nature Today namens het hele Nature Today-team toe. Dat iedereen maar veel van de natuur kan genieten. Elke dag weer. Corona of geen corona. Rondom het huis of in een natuurgebied. Samen met inmiddels zo’n veertig organisaties blijven we ons best doen om jullie als bezoekers allerlei interessante informatie over de natuur te brengen. Elke dag weer.

We zijn benieuwd wat 2021 gaat brengen. Welke nieuwe soorten gaan we verwelkomen? Van welke soorten nemen we afscheid? Welke weersextremen moeten de planten en dieren het hoofd bieden? Er zijn nog veel meer vragen te bedenken en gaandeweg zullen we via Nature Today op heel veel vragen antwoorden krijgen.

Zeer succesvol 2020

Voordat we de natuur in 2021 gaan ontdekken, kijken we nog even terug naar het bijzondere 2020. Een zeer succesvol jaar. We publiceerden een recordaantal van 1253 natuurberichten. Ruim twee miljoen mensen bezochten NatureToday.com en het in het voorjaar gestarte NatureToday.nl en de Nature Today-app met locatiegebonden natuurinformatie. In totaal werden 7,8 miljoen pagina’s bekeken. Door het grote aantal berichten en de lancering van de app lag het aantal bezochte pagina’s daarmee 73 procent hoger dan in 2019. Als je alle bezoektijd achter elkaar zou zetten zou je ruim twaalf en een half jaar nodig hebben. Abstracte cijfers, maar het is duidelijk dat de informatie die we via Nature Today naar buiten brengen heel veel mensen bereikt. En dan zitten in deze cijfers nog niet de mensen die bereikt zijn via de grote hoeveelheid media-aandacht die veel natuurberichten gekregen hebben of de bezoekers van onze sociale media (Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn).

Mediterraan draaigatje op eerste plaats

Door de continue stijging van het aantal bezoekers worden natuurberichten ook steeds beter gelezen. Dat geeft de schrijvers en de betrokken organisaties veel voldoening. Het bericht over de massale vondst van het mediterraan draaigatje in een plantenpot uit een tuincentrum was afgelopen jaar het meest gelezen natuurbericht. De top 15 van meest gelezen natuurberichten staat hieronder weergegeven.

Top 15 van meest gelezen natuurberichten in 2020

1.        Massale vondst mediterraan draaigatje in een plantenpot uit een tuincentrum

2.        Wat doe je als je de buxusmot in je tuin hebt?

3.        Check tekenactiviteit bij jou in de buurt met de Nature Today-app

4.        Drie keer wat u nog niet wist over de pimpelmees

5.        Na 170 jaar weer de garnalenbof in Nederland

6.        Sint-Jacobsvlinder waarschuwt voor giftigheid

7.        Top 10 insecten in huis

8.        Nieuw virus-alert: padden en kikkers met herpes

9.        Hitte zorgt ervoor dat eikenprocessierupsen de eiken verlaten

10.     Zieke pimpelmezen: hygiënisch voeren

11.     Vestigt de wilde kat zich definitief in Brabant?

12.     Kolibrievlinders weer overal te zien

13.     Wat vinden wespen niet lekker ruiken?

14.     Fabeltjes over geweldige klimop

15.     Resultaten zenderonderzoek leggen het geheime leven van de egel bloot

Uitnodiging

We nodigen iedereen uit om ook in 2021 zoveel mogelijk natuurinformatie via Nature Today te bekijken. We hebben de volgende opties voor je om makkelijk op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op Nature Today:

  • Download de Nature Today-app in de appstores van Apple en Google Play. Alle landelijke informatie is gratis. Voor toegang tot locatiegebonden natuurinformatie heb je een basisabonnement nodig van €24,00 per jaar.
  • Volg Nature Today via de sociale media: Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn en deel de natuurberichten zodat steeds meer natuurliefhebbers Nature Today ontdekken.
  • Registreer je voor de dagelijkse of wekelijkse gratis emailnieuwsbrief

Tekst: Arnold van Vliet, Wichertje Bron, Mieke Siebers, Hidde Hofhuis, Sara Mulder en Marjolein Mooij, Nature Today
Foto: Hans Dekker, Saxifraga