Veenweidegebied Utrecht

Water centraal in nieuwste natuurserie ‘Mijn Mooiste Plek’

Provincie Utrecht
4-SEP-2022 - Maandag 5 september start op RTV Utrecht een nieuwe reeks afleveringen van ‘Mijn Mooiste Plek’. In dit natuurprogramma gaat het over het prachtige Utrechtse landschap, en vooral over hoe je dat landschap kan beleven. In deze zevende serie staat het water centraal; de beken in de Gelderse Vallei, de meanderende Krommerijn en het belang van water in de veenweides tussen Woerden en Wilnis.

In de zomer van 2022 is juist het tekort aan water bijna dagelijks in het nieuws. Vanzelfsprekend komen dus ook de zorgen om de steeds droger wordende zomers aan bod. Je hoort over het milieuvraagstuk en het veranderende klimaat. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht laten zien en leggen uit wat daarvan te merken is in de Utrechtse natuurgebieden.

Wandelen door natuurgebied

In iedere aflevering wandelt er een bekende Utrechter door een natuurgebied in het item ‘Utrecht Door’. Deze keer zijn dat onder andere Mirjam Sterk, gedeputeerde van de provincie Utrecht, zangeres Pearl Jozefzoon, en actrice Fatma Genç.

Natuurfotografie

‘Mijn Mooiste Prent’ is weer terug in het programma. Natuurfotografen nemen je mee naar de plek waar zij hun mooiste plaatje geschoten hebben. Hoe is die foto tot stand gekomen?

Boswachters

Al jaren een vast onderdeel in ‘Mijn Mooiste Plek’ is ‘De Vlogwachter’. Boswachters Jacqueline en Alex komen op hun pad door de natuur nogal eens wat interessants tegen. Met hun telefoon maken ze daarover de leukste vlogs.

Partners

De serie ‘Mijn Mooiste Plek’ is mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht, Routebureau Utrecht, Recreatie Midden-Nederland en Utrechts Landschap.

Mijn Mooiste Plek is vanaf 5 september 2022 zes maandagen achter elkaar te zien op RTV Utrecht. De serie is online via Rtvutrecht.nl en de app te bekijken.

Tekst: provincie Utrecht (leadfoto: veenweidegebied)