edelhert op terschelling

Hertensoap nog niet afgelopen

Zoogdiervereniging
17-MRT-2009 - De twee laatste edelherten die nog 'illegaal' op Terschelling verblijven mogen pas na de zomer worden geschoten. Voordat de jacht voortgezet kan worden moet eerst het seizoen voorbij zijn. ,,Omdat we er vanuit gaan dat beide hindes drachtig zijn moeten we ook wachten op het 'kalven'''. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van LNV maandag. De vergunning om de dieren te schieten is verlopen.

Bericht uitgegeven op dinsdag 17 maart 2009 door de Zoogdiervereniging VZZ

De twee laatste edelherten die nog 'illegaal' op Terschelling verblijven mogen pas na de zomer worden geschoten. Voordat de jacht voortgezet kan worden moet eerst het seizoen voorbij zijn. ,,Omdat we er vanuit gaan dat beide hindes drachtig zijn moeten we ook wachten op het 'kalven'''. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Landbouw (LNV) maandag. De vergunning om de dieren te schieten is verlopen.

 
Tien herten werden vorig jaar bij wijze van grap op het eiland gezet. Het ministerie van LNV besloot daarop in eerste instantie de herten met behulp van verdovingspijltjes te vangen. Toen dat niet bleek te werken mochten de herten worden doodgeschoten.


 

Zie ook het eerdere bericht hierover op: www.zoogdiervereniging.nl.

Bron: ANP via www.gelderlander.nl
Foto: Zoogdiervereniging