Natuurberichten

Uitgever: Zoogdiervereniging

De Zoogdiervereniging zet zich in voor de studie en de bescherming van alle in het wild levende zoogdieren en hun leefgebieden.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 83 - 827 Resultaten

Gewone grootoorvleermuizen in vleermuiskast

Wil je ook eens mee met een vleermuisexcursie? Wil je vleermuizen zien of wil je meer te weten komen over vleermuizen? De Nacht van de Vleermuis wordt georganiseerd op 26, 27 en 28 augustus. In dat weekend organiseren..


Lees verder 11 augustus 2022   4 dgn oud
Wolf

Er zijn twee wolvenwelpen gezien in de regio Zuid-Veluwe. Dit blijkt uit een melding met foto uit het gebied. Dit is de eerste keer dat er welpen zijn geboren in de Zuid-Veluwe sinds de wolf terug is in Nederland. Eerder deze..


Lees verder 6 augustus 2022   1 week oud
Jonge otter opgevangen door de Dierenambulance Zwolle

Alhoewel de otter bekend staat als schuw en voornamelijk nachtactief, doken er afgelopen winter diverse video’s op van zwemmende en jagende otters in de woonwijk Zwolle-Zuid. Aanleiding voor otter- en beverwerkgroep CaLutra van de..


Lees verder 4 augustus 2022   1 week oud
Eikelmuis

Dat de eikelmuis het meest bedreigde zoogdier van Nederland is, weten de meesten hopelijk al. Maar wat weet jij nog meer van dit prachtige dier? Test nu je kennis en doe deze zomer de eikelmuisquiz. Daag ook je vrienden, familie..


Lees verder 28 juli 2022   2 wkn oud
Prenten van een bunzing

De vakantieperiode is weer aangebroken! De tijd dat we eropuit trekken en in binnen- of buitenland veel in de natuur te vinden zijn. Een leuke vakantietip om samen te doen is spoorzoeken. Welke zoogdiersporen kan je waar..


Lees verder 21 juli 2022   3 wkn oud
Laatvlieger

Het is notoir lastig om verblijfplaatsen te vinden van laatvliegers. Van deze vleermuissoort werden onlangs bij een eerder bekende verblijfplaats in Wageningen zwermende dieren gezien. Bij de daaropvolgende uitvliegtelling werden..


Lees verder 14 juli 2022   1 maand oud
Siberische grondeekhoorn

Minister Henk Staghouwer heeft bekend gemaakt dat de zogeheten positieflijst van kracht wordt. Vanaf 1 januari 2024 mogen er nog maar dertig soorten zoogdieren als huisdier gehouden worden. Hierdoor wordt het in de toekomst niet..


Lees verder 7 juli 2022   1 maand oud
Een wolf in zijn leefgebied

Er zijn twee wolvenwelpen gezien op de Midden-Veluwe. Dit blijkt uit een waarneming die binnen is gekomen bij het Wolvenmeldpunt. Het is nog onbekend welke wolven de ouders zijn. Vanwege de huidige locatie op de Midden-Veluwe is..


Lees verder 28 juni 2022   1 maand oud
Lepus europaeus. Haas

Hoewel hazen nu in het voortplantingsseizoen in de regel goed zichtbaar zijn, worden er steeds minder gezien. Ze zijn in aantal met meer dan vijftig procent afgenomen sinds 1950 en staan daarom op de Rode Lijst Zoogdieren. Vooral..


Lees verder 23 juni 2022   1 maand oud
Wolf

Er is een wolvenwelp gezien in het wolvenleefgebied op de Noord-Veluwe. Dit blijkt uit twee bevestigde waarnemingen die zijn binnengekomen bij het Wolvenmeldpunt. Er is ook een zichtwaarneming binnengekomen van vijf welpen. Dit is..


Lees verder 17 juni 2022   1 maand oud

Archief