kramsvogel in sneeuw wikipedia GNU

Vogels in de sneeuw

Sovon Vogelonderzoek Nederland
23-DEC-2009 - Het biedt schitterende fotomomenten: vogels in de sneeuw. Als u nog geen nieuwjaarskaart heeft gemaakt, dan is dit het moment. De vogels hebben het met deze weersomstandigheden echter zwaarder dan ooit en zijn gebaat bij extra voedering.

Bericht uitgegeven door SOVON Vogelonderzoek Nederland op woensdag 23 december 2009

 

Het biedt schitterende fotomomenten: vogels in de sneeuw. Als u nog geen nieuwjaarskaart heeft gemaakt, dan is dit het moment. De vogels hebben het met deze weersomstandigheden echter zwaarder dan ooit en zijn gebaat bij extra voedering.


Kramsvogel

 

Koning winter heeft toegeslagen, en vogels kunnen uw hulp nu heel goed gebruiken. Als u niet noodzakelijkerwijs de deur uit hoeft, kunt u lekker thuis blijven en genieten van de tuinvogels. Met wat extra voer op een sneeuwvrije plek zult u zeker vogels lokken. U kunt zelfs vogels verwachten die normaliter minder snel in de tuin komen, zoals appelvinken, kramsvogels en koperwieken.

 

Nog een bijkomend voordeel van sneeuw is dat vogels makkelijker te zien zijn omdat de meeste vogels niet wit zijn. Bovendien worden ze minder schuw. Een wandeling door een bos levert al gauw groepjes mezen, goudhanen en roodborsten op. Ook zij weten niet precies hoe ze met deze nieuwe weersomstandigheden om moeten gaan en trekken door het bos: op zoek naar voedsel.

 

Tekst: Harvey van Diek, SOVON Vogelonderzoek Nederland

Foto: Adam Kumiszcza, GNU Free Documentation License