kleine vos wilg klein

De vlinders zijn los!

De Vlinderstichting
18-MRT-2010 - Op de eerste zonnige en minder koude dag op 17 maart zijn de dagvlinders massaal uit hun overwintering gekomen. Met name citroenvlinder en kleine vos zijn veel gemeld.

Bericht uitgegeven door De Vlinderstichting op donderdag 18 maart 2010

Op de eerste zonnige en minder koude dag op 17 maart zijn de dagvlinders massaal uit hun overwintering gekomen. Met name citroenvlinder en kleine vos zijn veel gemeld.

 
  Citroenvlinder
Het werd ook wel tijd na deze hele lange winter. De overwinterende vlinders waren vanaf eind oktober in rust en staan nu in de startblokken om een partner te zoeken en zich voort te planten. Toen woensdag 17 maart de zon scheen en de temperatuur boven de tien graden steeg, kwamen ze tevoorschijn. De citroenvlinder is met meer dan 110 waarnemingen het meest gemeld, op de voet gevolgd door de kleine vos met meer dan 70 vlinders. De andere overwinterende vlinders, dagpauwoog en gehakkelde aurelia blijven nog wat achter met nog geen tien meldingen. Ondanks de lange kou blijken er ook atalanta’s te zijn geweest die de winter hier hebben overleefd, want ook hiervan zijn er al een paar gezien. Geef ook uw waarnemingen door via telmee of waarneming.nl.

Tekst en foto: Kars Veling, De Vlinderstichting