Grote Stern

Grote sterns baltsen op Griend

28-APR-2010 - De grote sterns zijn weer massaal op Griend gearriveerd en maken zich op voor een nieuw broedseizoen. Op 23 april vonden de vogelwachters van Natuurmonumenten het allereerste ei op Nederlands kleinste Waddeneiland.

Bericht uitgegeven op [publicatiedatum]

De grote sterns zijn weer massaal op Griend gearriveerd en maken zich op voor een nieuw broedseizoen. Op 23 april vonden de vogelwachters van Natuurmonumenten het allereerste ei op Nederlands kleinste Waddeneiland.

Meeuwen
Foto: IVN Vecht en PlassengebiedDit ei lag op het strand, vlak bij de plaats waar de eerste kolonie nu ontstaat. Het ei was opengepikt en leeg gegeten door een meeuw. Momenteel wordt er op het stuk strand vlakbij de kolonie druk gebaltst.

Zandplaten
De inmiddels duizenden vogels verdwijnen 's avonds nog naar het wad, om daar op een drooggevallen zandplaat de nacht door te brengen. De enkeling die het waagt om nu al een ei te leggen, zal 's avonds toch met de groep meevliegen, en het gelegde ei is dan een mooie buit voor de altijd op de loer liggende meeuwen.

Weblog
Binnen een paar dagen zullen de grote sterns ook in de kolonie blijven slapen, en dan komt de eileg pas goed op gang. Geïnteresseerd in het (vogel)leven op Griend? Volg de vogelwachters, Date Lutterop en Giny Kasemir, via hun weblog. Ze zijn tot en met juli op het vogeleiland en berichten regelmatig over het leven op het eiland.

Bron en meer informatie: Natuurmonumenten
Foto: IVN Vecht en Plassengebied