Omdat otters het spannend vinden om onder bruggen of door duikers heen te zwemmen, in een gebied dat ze (nog) niet goed kennen, vervolgen ze hun route vaak via de oever en over de weg.

Jonge otters geboren in De Onlanden

21-JUL-2015 - In De Onlanden, in het noorden van Drenthe, zijn dit jaar otters geboren. Onlangs zijn de twee jongen, samen met hun moeder, op de film vastgelegd met behulp van een wildcamera.

Bericht uitgegeven op [publicatiedatum]

In De Onlanden, in het noorden van Drenthe, zijn dit jaar otters geboren. Onlangs zijn de twee jongen, samen met hun moeder, op de film vastgelegd met behulp van een wildcamera.

Het is nu zeker, in De Onlanden zijn dit jaar otters geboren. Onlangs zijn de twee jongen, samen met hun moeder, op de film vastgelegd met behulp van een wildcamera. Het is de eerste keer dat er otters zijn geboren in dit gebied. Door de natuurbeheerders en de vrijwilligers die de otters in De Onlanden volgen werd hier al een tijdje naar uitgekeken.

Otter

Populatie
Al ruim twee jaar leven er meerdere otters in De Onlanden. Halverwege november vorig jaar bleek uit camerabeelden dat twee van deze otters een paar gevormd hadden. Vanaf dat moment werd met spanning gewacht op de komst van jonge otters. Het zou goed kunnen dat de jongen die nu in beeld gekomen zijn de nakomelingen zijn van dit ouderpaar. Het is echter niet uitgesloten dat er meerdere ottervrouwtjes in De Onlanden leven. Het succes van de otter toont weer eens aan dat De Onlanden inmiddels meetelt als één van de belangrijke natuurgebieden in Noord-Nederland.

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.
Jonge otters in De Onlanden, vastgelegd door een wildcamera in het gebied

Tekst en film: Staatsbosbeheer
Foto: Factumquintus