Jos Vrolijk nieuwe directeur-bestuurder FREE Nature

FREE Nature
9-NOV-2015 - De Raad van Toezicht van de Stichting FREE Nature heeft per 1 januari 2016 drs. Jos Vrolijk benoemd als directeur/bestuurder.

Bericht uitgegeven door FREE Nature [land] op [publicatiedatum]

De Raad van Toezicht van de Stichting FREE Nature heeft per 1 januari 2016 drs. Jos Vrolijk benoemd als directeur/bestuurder.

De nieuwe directeur van FREE Nature, Jos Vrolijk (foto: Jos Vrolijk)Jos Vrolijk (56) heeft de afgelopen 12 jaar verschillende functies vervuld bij de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie van de Hogeschool van Amsterdam; hij heeft onder andere gedoceerd in de vakgebieden marketing & management en gewerkt als afdelingsmanager. De laatste jaren is hij als researcher/senior lecturer verbonden aan het kenniscentrum van deze faculteit. Vòòr zijn start bij de Hogeschool van Amsterdam had Jos Vrolijk ruim 15 jaar eindverantwoordelijkheid voor marketing en marktonderzoek bij verschillende mediabedrijven.

Naast bovengenoemde werkzaamheden heeft Jos altijd een grote passie voor natuur en natuurbeleving gehad. Hij is freelance reisleider bij SNP Natuurreizen, actief als vrijwilliger in terreinbeheer bij Natuurmonumenten, doet al vele jaren veldtellingen voor SOVON vogelonderzoek en is lid van de lokale vogelwerkgroep.

Vrolijk: “ FREE Nature is een organisatie met een bijzondere missie die mij sterk aanspreekt. Ik zie ernaar uit om met het team medewerkers en vrijwilligers bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van natuurgebieden op basis van natuurlijke processen. Ook wil ik mij graag inzetten voor het versterken van de kennis en publieksbeleving van landschap, flora en fauna in deze gebieden”.

Vrolijk studeerde Geografie met als specialisatie ‘Stad & Land’ (urban & regional planning) aan de Universiteit van Amsterdam en woont in Ouderkerk a/d Amstel.

Tekst: FREE Nature
Foto: Jos Vrolijk