Natuurberichten

Uitgever: FREE Nature

Pagina 1 van 14 - 131 Resultaten

Galloway

Bij een overleden Gallowayrund in de Gelderse Poort werd een wildcamera geplaatst. Wekenlang kwam de kudde terug.  Er werden meer dan driehonderd sociale interacties bij het kadaver waargenomen. 'Rouwen' runderen? Dat is de vraag...


Lees verder 30 juni 2024   2 wkn oud

In natuurgebied Slikken van de Heen van Het Zeeuwse Landschap zijn koninginnenpages vrij talrijk dankzij de rijk aanwezige wilde peen. Deze maand viel één van de vlinders op omdat deze van mesthoop naar mesthoop fladderde. De..


Lees verder 27 juni 2021   3 jaar oud
Rode geusrund bij een dode wisent.

In het Zeeuwse landschap van natuurgebied de Slikken van de Heen trekt een dode wisent een weelde van aaseters en diverse bijzondere passanten aan. Niet alleen de zeldzame boommarter verschijnt voor een wildcamera, ook de..


Lees verder 26 mei 2021   3 jaar oud
Wisent in Natuurpark Lelystad EENMALIG GEBRUIK

Vanochtend zijn de laatste van negen wisenten uit de Maashorst, Veluwe en Natuurpark Lelystad uit de kuddes gehaald en apart gezet, in afwachting van hun verhuizing naar Denemarken volgende maand. Het is voor het eerst dat zo veel..


Lees verder 25 februari 2021   3 jaar oud
Overstromen van de zomerdijk bij de Loowaard

Het waterpeil op de rivieren stijgt en de uiterwaarden overstromen. Komend weekend wordt de piek verwacht. Het leefgebied van grazers, maar ook soorten als haas, bever en ree neemt flink af. Juist in deze tijd is het extra druk in..


Lees verder 5 februari 2021   3 jaar oud
Geringde inktzwam (Coprinus sterquilinus)

Op de Slikken van de Heen, een natuurgebied van Het Zeeuwse Landschap, zijn veel bijzondere paddenstoelen gevonden op de mest van grote grazers. Met name de poep van konikpaarden blijkt rijk aan paddenstoelen. Dit robuuste..


Lees verder 9 december 2020   3 jaar oud
Wisenten in De Maashorst

Maandag 17 februari 2020 zijn de eerste wisenten losgelaten op de Slikken van de Heen, een natuurgebied van Het Zeeuwse Landschap gelegen op het eiland Sint Philipsland. Zo is de provincie Zeeland de vierde plek in Nederland waar..


Lees verder 17 februari 2020   4 jaar oud
Exmoorpony's in natuurgebied de Maashorst

Het is een berucht verschijnsel dat steenmarters in hun nieuwsgierigheid alle hoeken en gaten onder de motorkap van auto’s verkennen en daarbij schade aan kabels kunnen veroorzaken. Dat auto’s een aantrekkingskracht op paarden..


Lees verder 6 januari 2019   5 jaar oud
Galloway VOOR EENMALIG GEBRUIK

Het is meer dan 35 jaar geleden dat de eerste grote grazers geïntroduceerd werden in de Nederlandse natuur. Grote grazers als konikpaarden en Schotse hooglanders zijn inmiddels een bekende verschijning geworden. Uit een seminar..


Lees verder 3 november 2018   5 jaar oud
Tauros koe met kalf

In steeds meer natuurgebieden kom je ze tegen, primitieve Zuid-Europese runderrassen of dieren uit fokprogramma’s die beogen een oeros gelijkend dier te verkrijgen. Veelal zijn dit zwarte runderen met een mooie gladde vacht...


Lees verder 9 mei 2017   7 jaar oud

Archief