Diersporengids Banner

Diersporengids - Nieuw bij Kosmos Natuur

Kosmos Natuur
22-FEB-2016 - Of je nu in de natuur wandelt of in je tuin kijkt, overal kun je sporen van dieren vinden. Je denkt misschien direct aan pootafdrukken, maar ook aan keutels, nesten, eieren, plukjes haar of afgekloven dennenappeltjes kun je zien welk dier er in de omgeving zit of je tuin heeft bezocht. In deze handige zakgids staan ze allemaal, inclusief dieren die je niet ziet, maar die er dus wel zijn!

Het is je vast weleens gebeurd dat je tijdens een winterse wandeling een dierspoor in de sneeuw tegenkwam dat je interesse wekte, maar dat je niet wist van welk dier het was. Was het een ree? Een wild zwijn? Of je hebt een kleurrijke veer in de tuin gevonden en dacht eerder aan een uit de kooi ontsnapte exotische vogel dan aan een inheemse soort. En wie is er verantwoordelijk voor de open gegraven mierenhopen langs bospaden, die we in het voorjaar en de zomer overal tegenkomen?

Met deze Diersporengids (€16,99) geschreven door Martin Lausser kun je je spoorzoekersvaardigheden trainen en met het hele gezin een spannende zoektocht naar sporen in de natuur maken. Diersporen vertellen over een mysterieuze wereld, want het meeste speelt zich buiten ons gezichtsveld af. Met de hulp van voetsporen, burchten, nesten, braakballen, veren of eetsporen laten deze geheimen zich onthullen.

Interessante zaken die als een puzzel in elkaar vallen worden verklaard en geven informatie over de ecologie van de habitat. Veel interessante details die aan de orde komen in de beschrijving van de sporen maken het plaatje compleet. Het boek laat ook zien hoe je een persoonlijke sporenverzameling aanlegt.

Tekst en foto's: Kosmos Natuur