grijze zeehondpup van ca. twee weken oud

WAD: een ongekende waddenervaring vanuit je bioscoopstoel

Nature Today
16-OKT-2018 - Het waddengebied is een wereldwijd uniek natuurgebied. De bioscoopfilm WAD laat je de wadden op een bijzondere manier zien en beleven. De fantastische beelden en geluiden bieden een bioscoopervaring die je volgens ons niet mag missen.

Het waddengebied verdient een echte, goede natuurfilm. Ruben Smit en zijn crew zijn er met WAD in geslaagd deze film te maken. WAD brengt het ecosysteem in beeld als nooit te voren. Talloze natuurfenomenen, zowel onder als boven water, komen in alle seizoenen voorbij. Gedurende de film ontdek je de ruwheid en schoonheid van de zee, de continu veranderende grenzen tussen land en water en de oneindige dynamiek van het weer en de seizoenen. WAD laat je kennis maken met een onvoorstelbare en verrassende diversiteit aan organismen die zich aangepast hebben aan dit dynamische systeem. Van microscopisch kleine organismen onder aan de voedselketen, zoals kiezelwieren en schelpdieren, tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen.

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.
Trailer WADfilm (Bron: Ruben Smit Productions)

Om WAD te maken is gebruik gemaakt van de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s. Daardoor krijg je de wadden, het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed, te zien vanuit talloze perspectieven die je op geen andere manier te zien kunt krijgen.

Veel bioscoopbezoekers verbazen zich over het geluid van Wadfilm. Geluidsopnames zijn gemaakt hoog in de lucht tot aan laag tussen de zandkorrels, in het wad en tussen het helmgras. Er zijn meer dan veertig soorten zandgeluid en zeventig soorten zeegeluiden opgenomen. Daardoor neemt de film je veelal letterlijk mee onder het ijs, in het zand en op het wad. Je hoort het geluid van het gras zoals het bergeendje dat waarschijnlijk ook hoort.

Meer filmpjes en informatie

Tekst: Nature Today
Foto en film: Ruben Smit Productions