Duingebied

PWN partner van Nature Today

PWN
5-OKT-2019 - PWN is sinds deze maand partner van Nature Today. En daar zijn we blij mee! Maar om te beginnen: wie is PWN eigenlijk?

We leveren al bijna honderd jaar drinkwater aan de inwoners van Noord-Holland. Daarnaast zijn we in deze provincie natuurbeheerder van twee unieke duingebieden: het Noordhollands Duinreservaat (van Wijk aan Zee tot Bergen) en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland (van Zandvoort tot Velsen).

Als drinkwaterbedrijf én natuurbeheerder in één hebben we een unieke positie. Een deel van het drinkwater uit onze belangrijkste bron, het IJsselmeer, wordt namelijk gezuiverd in de duinen. Dit samenspel van water en natuur is relevanter dan ooit. Ons team van hydrologen, ecologen, boswachters, vrijwilligers en nog veel meer betrokken collega’s (PWN heeft zo’n zeshonderd medewerkers) is samen verantwoordelijk voor schoon drinkwater en gezonde duinen. We verbeteren continu de waterzuiveringstechnieken en zorgen er met partners voor dat onze drinkwaterbronnen en unieke duingebieden klaar zijn en blijven voor de toekomst.

Wat voor nieuws kun je in dit kader van ons verwachten? Inzichten en wetenswaardigheden vanuit de dagelijkse praktijk. We delen graag onze kennis op het gebied van bijvoorbeeld verstuivingsprojecten. Wat zijn de laatste innovaties op het gebied van drinkwaterzuivering en bronbeheer? Of heel specifiek: wat is het foerageergedrag van openduinvogels of wat zijn de dieetvoorkeuren van grote grazers? Wij delen deze kennis graag en hopen dat het unieke samenspel tussen water en natuur ook jou inspireert!

Tekst: Gert Jan Vreken, PWN
Foto: PWN