Overijssel Tuiniert - een bloemenzee in je tuin

Provincie Overijssel
4-APR-2020 - Nu we even niet naar buiten kunnen, brengen we graag wat vrolijkheid naar de inwoners van Overijssel toe. Natuur voor Elkaar, het programma van provincie Overijssel en partners om natuur dichterbij inwoners te brengen, start daarom een online campagne waarin ze gratis bloemzaadjes aanbiedt.

Gratis bloemzaadjes

Het mooie weer komt eraan, we moeten thuisblijven, en het is dé tijd om te planten en zaaien. Bovendien is het een welkome afwisseling tijdens het binnen zitten. Veel mensen gaan dus in de tuin of op het balkon aan de slag. Natuur voor Elkaar helpt graag een handje mee: via de Facebookpagina van Mooi Leven Overijssel biedt ze nu gratis bloemzaadjes aan. Duizend zakjes, op=op, en mensen hoeven de deur er niet voor uit. Ook worden op Mooi Leven Overijssel de komende weken tuintips, spelletjes, ideetjes en andere dingen gedeeld. Natuur voor Elkaar partners IVN en NMO doen mee. Vraagt iemand een zakje zaadjes aan, dan krijgt hij of zij ook een mooie ansichtkaart met postzegel. Zo kun je alvast een vriend(in), opa, oma of wie dan ook uitnodigen om straks, in de zomer, naar de bloemenzee te komen kijken.

Makkelijk én goed voor de biodiversiteit

Met deze actie hoopt Natuur voor Elkaar juist die Overijsselaren te bereiken die normaal niet zo met natuur bezig zijn. Door ze op een laagdrempelige manier uit te nodigen iets voor de natuur in hun eigen omgeving te doen, samen met het gezin. Een welkome afwisseling tijdens het verplicht thuiszitten. Daarnaast bevatten de bloemzaadjes een speciaal biologisch bijenmengsel, waardoor de bloemen bijdragen aan de biodiversiteit in onze steden en dorpen.

Help mee!

Kinderen in een tulpenzeeMet deze actie hopen we veel mensen die normaal niet zoveel met natuur hebben naar de Facebookpagina Mooi Leven Overijssel te trekken. Hier blijven we eenvoudige tips delen om de natuur een stukje dichterbij Overijsselaren te brengen. Zo maken we Overijssel steeds wat groener. Deel deze actie dus vooral via social media (Facebook of LinkedIn), maar ook met buren, vrienden of familie die het leuk vinden aan deze actie mee te doen. Wijs ze op Mooi Leven Overijssel! Het enige wat je hoeft te doen is de Facebookpagina te liken en de zaadjes via het formulier aan te vragen.

Kijk voor meer informatie over het programma Natuur voor Elkaar op Natuurvoorelkaar.nl. Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

Tekst: Mieke Souman-de Vries, provincie Overijssel
Foto: Pxhere.com