Natuurberichten

Uitgever: Provincie Overijssel

Natuur is veelomvattend: van natuurgebied, je eigen tuin, grasvelden tot akkerbouw. En nog zoveel meer! Provincie Overijssel werkt samen met partners aan de uitvoering van onze natuurvisie in het programma Natuur voor Elkaar. Natuur voor Elkaar gelooft dat iedereen blij wordt van natuur. Daarom zijn wij de beweging die mens & natuur verbindt. We brengen de Overijsselse natuur dagelijks dichterbij en vertellen je wat JIJ kan doen. Want iedereen kan een steentje bijdragen aan deze groene beweging!

Pagina 1 van 6 - 55 Resultaten

Klokjesdikpoot

Het gaat niet goed met vlinders en wilde bijen. Dit roept de vraag op hoe we ze kunnen helpen. Waardplanten zijn alles in één: voedsel, schuilplek en kraamkamer! Dat maakt ze van onschatbare waarde. In Overijssel is daarom de..


Lees verder 17 juni 2024   6 dgn oud
Diner pensant Hardenberg

Bert Gelling is raadslid voor de VVD in de gemeente Hardenberg (Overijssel). In februari bezocht hij een diner pensant met als thema 'Fijn leven en wonen in onze toekomst'. Een halfjaar later ligt er een concept voor een..


Lees verder 25 oktober 2023   7 mnd oud
Isala

Als verpleegkundige bij Isala in Zwolle haalde Annecarlien van Knapen haar dagelijkse quotum aan stappen wel. Maar sinds ze een jaar of zes geleden stafmedewerker werd bij datzelfde ziekenhuis heeft ze het natuurgebied rondom haar..


Lees verder 13 oktober 2023   8 mnd oud

Wat is biodiversiteit nu precies? Waarom moeten we erin investeren, en hoe? Belangrijke maar lastige vragen voor beleidsmakers, hoveniers, bewoners en bestuurders. 'Natuur voor Elkaar' organiseerde een bijeenkomst hierover in..


Lees verder 6 oktober 2023   8 mnd oud
Geelgors, bijgesneden lead

Een geelgors is, de naam zegt het al, een geel lid van de gorzenfamilie: zangvogels met een speciaal gevormde snavel die zich voeden met zaden. Dat de geelgors geel is, spreekt voor zich. Maar wat deze vogel met Beethovens vijfde..


Lees verder 14 juni 2023   1 jaar oud
Grote modderkruiper

Waar heb je als vis het minste last van andere vissen? Dat heeft de grote modderkruiper goed bekeken: in sloten met veel planten en een dikke laag slib. In heel droge periodes kan deze vis zelfs – de naam zegt het al – een tijdje..


Lees verder 24 mei 2023   1 jaar oud
Groene Karavaan Overijssel

Op zaterdag 15 april start alweer de derde Groene Karavaan van het programma Natuur voor Elkaar in Noordwest0Overijssel. Twee weken lang kunnen kleine en grote inwoners van Staphorst, Kampen, Zwartewaterland, Steenwijkerland en..


Lees verder 5 april 2023   1 jaar oud
Limosa limosa. Grutto

Vogelsoorten zijn soms lastig uit elkaar te houden. Maar sommige maken het ons hartstikke makkelijk: hun naam is afgeleid van het geluid dat ze maken. Dat is zo bij de tjiftjaf en de koekoek, maar ook bij onze nationale vogel: de..


Lees verder 24 maart 2023   1 jaar oud
Grote bonte specht Saxifraga

Al vroeg in het voorjaar hoor je de roffel van de grote bonte specht. De vogel doet dat niet om muzikaal te zijn, maar om aan andere spechten aan te geven: dit is mijn territorium. Mannetjes en vrouwtjes roffelen ook naar elkaar..


Lees verder 17 februari 2023   1 jaar oud
Groene Karavaan Overijssel

Het duurt nog maar heel even en dan trekken we met de Groene Karavaan door het Vechtdal. Twee weken lang groene activiteiten in het Vechtdal!..


Lees verder 25 januari 2023   1 jaar oud

Archief