Natuurberichten

Uitgever: Provincie Overijssel

Natuur is veelomvattend: van natuurgebied, je eigen tuin, grasvelden tot akkerbouw. En nog zoveel meer! Provincie Overijssel werkt samen met partners aan de uitvoering van onze natuurvisie in het programma Natuur voor Elkaar. Natuur voor Elkaar gelooft dat iedereen blij wordt van natuur. Daarom zijn wij de beweging die mens & natuur verbindt. We brengen de Overijsselse natuur dagelijks dichterbij en vertellen je wat JIJ kan doen. Want iedereen kan een steentje bijdragen aan deze groene beweging!

Pagina 1 van 5 - 48 Resultaten

Limosa limosa. Grutto

Vogelsoorten zijn soms lastig uit elkaar te houden. Maar sommige maken het ons hartstikke makkelijk: hun naam is afgeleid van het geluid dat ze maken. Dat is zo bij de tjiftjaf en de koekoek, maar ook bij onze nationale vogel: de..


Lees verder 24 maart 2023   5 dgn oud
Grote bonte specht Saxifraga

Al vroeg in het voorjaar hoor je de roffel van de grote bonte specht. De vogel doet dat niet om muzikaal te zijn, maar om aan andere spechten aan te geven: dit is mijn territorium. Mannetjes en vrouwtjes roffelen ook naar elkaar..


Lees verder 17 februari 2023   1 maand oud
Groene Karavaan Overijssel

Het duurt nog maar heel even en dan trekken we met de Groene Karavaan door het Vechtdal. Twee weken lang groene activiteiten in het Vechtdal!..


Lees verder 25 januari 2023   2 mnd oud
kwabaal

De kwabaal. Klinkt als een boektitel van Roald Dahl of Annie MG Schmidt, maar het is de naam van een vis uit de kabeljauwfamilie, die in zoet water leeft en niet in zee. Vroeger was hij hier doodgewoon, en werd de kwabaal zelfs..


Lees verder 19 januari 2023   2 mnd oud

Scholen konden aan deze winactie meedoen door een mooie buitenles op hun vergroende schoolplein in te dienen. Juf Bente van de Plechelmusschool deed samen met haar groep 1 mee aan ‘Gi-Ga-Groene Schoolplein van het jaar’ en hun..


Lees verder 31 december 2022   2 mnd oud

Of je ze nou een beetje eng vindt of niet: de gewone dwergvleermuis is in elk geval een fascinerend diertje. Hij is maar vier centimeter groot en weegt minder dan twee pingpongballen (5 gram). Als je zijn lange, smalle vleugels..


Lees verder 16 december 2022   3 mnd oud

Hang een vetbol op in je tuin en je kunt erop wachten: er komen pimpelmezen op af. Deze mooie vogeltjes met hun blauwe petje, gele borst en blauwige vleugels zijn graag geziene gasten, vooral omdat ze zo acrobatisch aan het voer..


Lees verder 10 december 2022   3 mnd oud
huiszwaluw

Dat zouden we allemaal wel willen waarschijnlijk: lekker overwinteren in een warm land. Voor de huiszwaluw is zo’n trip naar de zon geen luxe, maar nodig om te overleven: in de winter zijn er in ons kikkerlandje gewoon niet genoeg..


Lees verder 30 november 2022   3 mnd oud
Boomdeeldag Borne 2022

In totaal 156 bomen en 2415 stuks bosplantsoen verwisselden op zaterdag 19 november bij Erve Knoef in Borne van eigenaar. Dat gebeurde onder het toezicht oog van Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde van de provincie Overijssel, en..


Lees verder 22 november 2022   4 mnd oud
Groene karavaan lead

Op zaterdag 29 oktober start de eerste Groene Karavaan van het programma Natuur voor Elkaar in Deventer. Twee weken lang kunnen inwoners van Deventer, Raalte en Olst-Wijhe genieten van talrijke groene activiteiten in hun omgeving...


Lees verder 21 oktober 2022   5 mnd oud

Archief