Natuurberichten

Uitgever: Provincie Overijssel

Natuur is veelomvattend: van natuurgebied, je eigen tuin, grasvelden tot akkerbouw. En nog zoveel meer! Provincie Overijssel werkt samen met partners aan de uitvoering van onze natuurvisie in het programma Natuur voor Elkaar. Natuur voor Elkaar gelooft dat iedereen blij wordt van natuur. Daarom zijn wij de beweging die mens & natuur verbindt. We brengen de Overijsselse natuur dagelijks dichterbij en vertellen je wat JIJ kan doen. Want iedereen kan een steentje bijdragen aan deze groene beweging!

Pagina 1 van 4 - 40 Resultaten

Boomdeeldag Borne 2022

In totaal 156 bomen en 2415 stuks bosplantsoen verwisselden op zaterdag 19 november bij Erve Knoef in Borne van eigenaar. Dat gebeurde onder het toezicht oog van Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde van de provincie Overijssel, en..


Lees verder 22 november 2022   1 week oud
Groene karavaan lead

Op zaterdag 29 oktober start de eerste Groene Karavaan van het programma Natuur voor Elkaar in Deventer. Twee weken lang kunnen inwoners van Deventer, Raalte en Olst-Wijhe genieten van talrijke groene activiteiten in hun omgeving...


Lees verder 21 oktober 2022   1 maand oud
Winnaars Blije Bermverkiezing

De gemeente Hellendoorn heeft de Blije Bermverkiezing gewonnen. Steenwijkerland is op de tweede plaats geëindigd. De gemeente Dalfsen heeft de aanmoedigingsprijs gewonnen; deze prijs is voor de gemeente die goed op weg is naar..


Lees verder 11 augustus 2022   3 mnd oud

Mensen vinden natuurlijk beheerde bermen mooi of lelijk. Maar wat vindt alles wat daar rondkruipt, vliegt en fladdert er eigenlijk van? Laten we de berm eens van een heel andere kant bekijken: door de ogen van een vlinder...


Lees verder 29 juli 2022   4 mnd oud

Een blije berm. Daarvan worden insecten, vlinders en bijen blij, maar ook vogels en kleine zoogdieren. Want al die kilometers groen langs grote en kleine wegen vormen samen – als ze natuurlijk worden beheerd - een prachtig lint..


Lees verder 19 juli 2022   4 mnd oud

Met het programma Natuur voor Elkaar proberen we elke dag de natuur dichterbij mensen te brengen. Overijssel is namelijk een prachtige provincie met veel verschillende landschappen en hun kenmerkende streekeigenheid. Met een serie..


Lees verder 30 november 2021   11 mnd oud
Egel

Het wordt kouder buiten, en de dagen worden korter. Voor egels is dat het teken dat ze in winterslaap moeten. Bij lage temperaturen kunnen ze zichzelf niet goed warm houden, en is hun gebruikelijke menu van onder andere insecten..


Lees verder 24 november 2021   1 jaar oud
Gezoneerde stekelzwam

Bermen kunnen grote waarde hebben voor paddenstoelen. Ze vinden er gunstige groeiomstandigheden die in de bossen verdwenen zijn. In de provincie Overijssel zijn de belangrijkste paddenstoelenbermen voor het eerst in kaart..


Lees verder 20 oktober 2021   1 jaar oud
Feromoon aanbrengen hoog in de boom voor mate disruption experiment

Door tijdens de vliegperiode van eikenprocessievlinders sexlokstoffen, feromonen, in eikenbomen aan te brengen, wordt de paring verstoord. Uit een eerste veldproef met speciale toestemming bleek dat op plaatsen met verstoring het..


Lees verder 10 oktober 2021   1 jaar oud
Ottervoorziening langs provinciale weg

Bij het aanleggen en onderhouden van wegen en kanalen wil provincie Overijssel rekening houden met de natuur. Er liggen namelijk veel kansen als het gaat om planten en dieren langs wegen en kanalen. We zorgen voor het behoud van..


Lees verder 16 september 2021   1 jaar oud

Archief