Nature Today app

Nature Today-app komt te vervallen

Nature Today
26-JUL-2023 - Na ruim drie jaar stoppen we 1 september met de Nature Today-app. Ondanks de steun van honderden betalende abonnees zien we onvoldoende mogelijkheden om de app duurzaam in de lucht te houden. De locatiegebonden natuurinformatie zal dan niet meer beschikbaar zijn. De dagelijkse natuurberichten en natuurjournaals kun je uiteraard gewoon op NatureToday.com blijven lezen.

In maart 2020 lanceerden we de Nature Today-app. In de app presenteerden we naast de reguliere natuurberichten en een dagelijks natuurjournaal vooral toegang tot locatiegebonden natuurinformatie. Met de app zag je in een oogopslag welke vogels, zoogdieren, planten, vlinders en libellen je op het moment van kijken in Nederland tegen kunt komen. Naast een dagelijks actueel landelijk overzicht, kon je met een betaald abonnement de informatie voor elke plek in Nederland bekijken. Bijvoorbeeld in je eigen directe omgeving. Van de soorten die je volgde, kreeg je een notificatie in de app zodra er voor de soort een nieuwe levensfase aanbrak. Daarnaast presenteerden we een overzicht van natuuractiviteiten.

Buizerd meest bekeken soort

In de afgelopen jaren is de informatie in de app geleidelijk aan uitgebreid. Eerder dit jaar voegden we bijvoorbeeld reptielen aan het dagelijkse soortenoverzicht toe en ook het aantal natuuractiviteiten, dat in de app te vinden was, nam sterk toe. Vogels bleken de meest populaire soortgroep, gevolgd door vaatplanten, zoogdieren en dagvlinders. Het waren vooral de algemene soorten die veel bekeken werden in de app. De buizerd stond bovenaan met de tjiftaf en de merel op gepaste afstand op de tweede en derde plaats. Alle pagina’s in de Nature Today-app zijn samen miljoenen keren bekeken, maar ondanks de steun van honderden abonnees kwamen de inkomsten niet op het niveau om de app duurzaam in de lucht te houden en verder te ontwikkelen. We hebben dan ook besloten om met de app te stoppen en weer helemaal te focussen op het publiceren van de natuurberichten.

Buizerd

Wees welkom op NatureToday.com

Via NatureToday.com blijft het mogelijk om te genieten van de vele boeiende, inspirerende, informatieve en interessante berichten die de experts van tientallen natuurorganisaties, terreinbeherende organisaties, overheden en kennisinstellingen dagelijks publiceren. De Nature Today-app-gebruikers die de natuurberichten en natuurjournaals vooral of enkel via de Nature Today-app bekeken, heten we uiteraard van harte welkom op NatureToday.com. Met je Nature Today-account kun je je gratis aanmelden voor een persoonlijke email-nieuwsbrief. Je ontvangt dan dagelijks of wekelijks (naar keuze) een overzicht van alle nieuw verschenen natuurberichten in de categorieën van jouw voorkeur, en natuurjournaals alsook mededelingen van de organisaties die bij Nature Today betrokken zijn. Activeer je nieuwsbrief (log in met je Nature Today-account). Heb je nog geen Nature Today-account en wil je de nieuwsbrief ontvangen, ga dan naar de registratiepagina. We wensen iedereen veel leesplezier.

Tekst: Nature Today-team
Foto's: Nature Today; Martin Mollet, Saxifraga