Tijgerspin gadget, Wikipedia, Publiek Domein

Tijgerspin ontdekt in het Elsburger Onland

10-AUG-2009 - Begin augustus ontdekte een vrijwilligster van natuurmonumenten een tijgerspin in het Elsburger Onland tijdens het opnemen van de waterstanden aldaar. De tijgerspin, die ook wel wespspin genoemd wordt, komt oorspronkelijk voor in de gebieden rond de Middellandse Zee. Door klimaatverandering duikt de soort ook steeds vaker in noordelijker gebieden op.

Bericht uitgegeven op maandag 10 augustus 2009

Begin augustus ontdekte een vrijwilligster van natuurmonumenten een tijgerspin in het Elsburger Onland tijdens het opnemen van de waterstanden aldaar. De tijgerspin, die ook wel wespspin genoemd wordt, komt oorspronkelijk voor in de gebieden rond de Middellandse Zee. Door klimaatverandering duikt de soort ook steeds vaker in noordelijker gebieden op.

Het Elsburger Onland is zo'n 15 hectare groot en ligt vier kilometer ten noordwesten van Paterswolde. Het gebied is onderdeel van het Drents-Gronings merengebied en vormt een belangrijke ecologische verbindingszone tussen de Peizermaden, het Paterswoldsemeer, Friese Veen en de Drentsche Aa. Het Elsburger Onland bestaat uit graslanden met daarin moeraslanden en petgaten.

Bron: Natuurmonumenten
Foto: Masaki Ikeda, Wikipedia, Publiek Domein