wandelen klein1

Vlinderen op het Pieterpad

De Vlinderstichting
14-AUG-2008 - De Vlinderstichting en het Pieterpad bestaan 25 jaar. Reden genoeg om het hele Pieterpad, van Pieterburen tot de Pietersberg, vlinderend te gaan wandelen. Dat gebeurt op 23 en 24 augustus en u kunt zich nog inschrijven voor een etappe.

Bericht uitgegeven door de Vlinderstichting op donderdag 14 augustus 2008

 

De Vlinderstichting en het Pieterpad bestaan 25 jaar. Reden genoeg om het hele Pieterpad, van Pieterburen tot de Pietersberg, vlinderend te gaan wandelen. Dat gebeurt op 23 en 24 augustus en u kunt zich nog inschrijven voor een etappe.

 

Over één van de langst mogelijke afstanden tussen het uiterste noorden en de verste zuidpunt van Nederland is het Pieterpad uitgezet. Het pad loopt van het Groningse Pieterburen naar de Sint Pietersberg in Zuid-Limburg en is 485 kilometer lang. Het Pieterpad is het meest populaire Lange Afstand Wandelpad (LAW) in Nederland. De Vlinderstichting en het NIVON organiseren in het weekend van 23 en 24 augustus het Vlinderwandelweekend. Tijdens dit weekend wordt het Pieterpad helemaal gelopen. Tegelijkertijd worden alle vlinders die langs de route vliegen geteld. En daar bij kunnen we uw hulp goed gebruiken!

 

De wandeling is opgezet als een estafette: het Pieterpad is opgedeeld in 92 etappes van ongeveer 5 km (dit loop je in ongeveer 1,5 a 2). Het is de bedoeling dat in het wandelweekend het hele pad gelopen wordt. Als u mee wilt wandelen, kunt u zich inschrijven voor een etappe. Op de site kunt u zien welke etappes nog door niemand zijn geclaimd. Vooral in Limburg, maar ook in Drenthe, zijn nog etappes die wachten op een wandelaar. Als u zich inschrijft krijgt u per e-mail een kaartje van de route en informatie over de openbaar vervoermogelijkheden en andere bijzonderheden van uw etappe. U bent natuurlijk vrij om meerdere stukken te lopen, bijvoorbeeld op allebei de dagen. Op deze manier krijgen we in één weekend een prachtige vlinderdoorsnede door Nederland. Welke vlindersoorten u op de route kunt verwachten en nog veel meer informatie is te vinden op vlinderwandelweekend.

 

 

 

Tekst en foto: Kars Veling, De Vlinderstichting