achtlin Egelbescherming

Achtling op open dag Egelbescherming

Zoogdiervereniging
19-SEP-2008 - Op de open dag van de Egelbescherming aanstaande zondag is een egelachtling te zien. Dit grootste egelnest in opvang ooit werd binnengebracht bij de Egelbescherming in Naarden.

Bericht uitgegeven door Zoogdiervereniging VZZ op vrijdag 19 september 2008

Op de open dag van de Egelbescherming aanstaande zondag is een egelachtling te zien. Dit grootste egelnest in opvang ooit werd binnengebracht bij de Egelbescherming in Naarden.

Bij de Egelbescherming Nederland in Naarden is afgelopen week het grootste nest binnengebracht dat ooit in de regio is gevonden. Maar liefst acht babyegels werden opgevangen. Vorige week kwam al een egel-zevenling binnen. Door werkzaamheden in een particuliere tuin in Bussum vluchtte de moederegel in paniek, haar zeven pas geboren baby’s achterlatend.

De jonge egeltjes zijn te zien tijdens de open dag van de Egel- en Eekhoornbescherming Nederland op zondag 21 september van 11.00 tot 16.00 uur aan de Amsterdamsestraatweg 29E in Naarden. Ook het flessen van andere jonge eekhoorns en egelbaby’s zal voor het publiek te zien zijn op de open dag. Om 14.00 uur draagt Henk van Ulsen dierenverhalen voor van verschillende auteurs waaronder Ida Gerhardt, Annie M.G. Schmidt en Toon Tellegen. Verder is er een boekenmarkt, een knutsel- en schminktent voor kinderen, een informatiestand en een stand van Vivara waar materialen voor een egelvriendelijke tuin gekozen kunnen worden en ten slotte is er ook koek & zopie.

Kijk voor meer informatie op www.egelbescherming.nl

Bron en foto: Egel- en Eekhoornbescherming Nederland