Lepelaars, wikipedia, I, the copyright holder of this work, hereby release it into the public domain. This applies worldwide.

Lepelaar Loran non-stop van Texel naar Spanje

14-SEP-2009 - Goed nieuws van Loran, een van de lepelaars die in juni op Texel een GPS-zender heeft gekregen. De lepelaar is op 9 september vertrokken naar zijn overwinteringsgebied. Loran vertrok rond 13.00 uur uit natuurgebied De Schorren op Texel en is non-stop naar Bahia de Santona in Noord-Spanje gevlogen; een afstand van 1300 kilometer hemelsbreed.
Bericht uitgegeven op 14 september 2009

Goed nieuws van Loran, een van de lepelaars die in juni op Texel een GPS-zender heeft gekregen. De lepelaar is op 9 september vertrokken naar zijn overwinteringsgebied. Loran vertrok rond 13.00 uur uit natuurgebied De Schorren op Texel en is non-stop naar Bahia de Santona in Noord-Spanje gevlogen; een afstand van 1300 kilometer hemelsbreed.

Momenteel heeft deze lepelaar 1550 kilometer afgelegd; hij vertoeft nu in een moerasgebied tussen de Pyreneeën en de Golf van Biskaje. Hij is daar samen met andere Nederlandse lepelaars.

Naar verwachting zal Loran in het moerasgebied een aantal dagen rusten waarna de reis verder zal gaan richting de Algarve in Portugal met als mogelijke eindbestemming Mauritanië in Afrika.

Ook lepelaars volgen? Bekijk hier trektocht van Loran en de andere gezenderde lepelaars.

Bron: Natuurmonumenten
Foto: Lea Lacopo, Wikipedia