Wild zwijn zeug

Fotowedstrijd zoogdieren van Nederland

Zoogdiervereniging
7-OKT-2010 - Stuur voor 1 november uw beste foto’s in van eekhoorntjes, hazen, vossen, wilde zwijnen, edelherten of andere in Nederland in het wild levende zoogdieren. En doe zo mee aan de fotowedstrijd van het twintigjarige tijdschrift Zoogdier en van Zoogdieratlas.nl. Natuurlijk zijn er de nodige prijzen te winnen.

Bericht uitgegeven door de Zoogdiervereniging op [publicatiedatum]

Stuur voor 1 november uw beste foto’s in van eekhoorntjes, hazen, vossen, wilde zwijnen, edelherten of andere in Nederland in het wild levende zoogdieren. En doe zo mee aan de fotowedstrijd van het twintigjarige tijdschrift Zoogdier en van Zoogdieratlas.nl. Natuurlijk zijn er de nodige prijzen te winnen.

Wild zwijn (foto: Eric van Kaathoven)Vroeger was het maken van foto’s van wilde zoogdieren toch vooral een zaak van professionals. En nog steeds zijn er soorten die zelden gezien worden en al helemaal zelden goed gefotografeerd worden. Maar doordat tegenwoordig veel mensen een camera bij zich hebben is de kans dat een amateur een mooie zoogdierfoto maakt, wel een stuk groter geworden. Dat bleek al toen de Zoogdiervereniging in 2009 in het kader van het Jaar van de Egel een oproep deed voor egelfoto’s. Dat leverde veel inzendingen van vaak hoge kwaliteit of juist unieke gebeurtenissen op.

Vos (foto: Richard Witte van den Bosch)Nu hebben het populair wetenschappelijke tijdschrift Zoogdier en het project www.Zoogdieratlas.nl de handen in een geslagen voor een nieuwe fotowedstrijd ‘Zoogdieren in Nederland’.

Mooie foto’s van vossen, konijnen, reeën, eekhoorntjes en andere in Nederland in het wild levende zoogdieren zijn welkom. Maar ook foto’s die technisch gezien misschien geen hoogstandjes zijn maar wel een bijzonder moment vastleggen, dingen mee in de prijzen. U maakt onder andere kans op door de auteurs gesigneerde boeken over het wild zwijn en de steenmarter die dit najaar verschijnen.

Jonge zeehond (foto: Richard Witte van den Bosch)U kunt uw foto’s uploaden op de site van www.Zoogdieratlas.nl (eerst even registreren), per provincie is er een map in het ‘Fotoboek’. Vermeld in de titel van de foto ook uw voor- en achternaam en geef bij het registreren even uw emailadres door. Op de site staan ook de voorwaarden. Want met uw inzending helpt u de Zoogdiervereniging. Foto’s zullen we gebruiken o.a. voor ons tijdschrift Zoogdier en voor digitale uitgaven als Zoogdieratlas.nl.

Vleermuizen (foto: Hans Huitema)De jury zal in de loop van november de winnaars kiezen (inzenden kan tot 1 november). Deze bestaat uit: Hans Bekker, bestuurslid Zoogdiervereniging, Paul van Hoof, natuurfotograaf, Eric van Kaathoven, eindredacteur van het populair wetenschappelijke tijdschrift Zoogdier.

 


Meer informatie: www.zoogdieratlas.nl 

Tekst: Zoogdiervereniging
Foto's: wild zwijn (Eric van Kaathoven), jonge zeehond (Richard Witte), vos (Richard Witte), vleermuizen (Hans Huitema), www.zoogdiervereniging.nl