Heilige ibis
bij bericht natuurmonumenten 26 april 2012

Heilige ibissen gespot in De Onlanden

26-APR-2012 - Je gelooft je ogen niet, maar eind april werden er twee heilige ibissen in De Onlanden, onder de rook van de stad Groningen, gespot. Een bijzonder gezicht, zoals te zien is in onderstaand filmpje.

Bericht uitgegeven op [publicatiedatum]

Je gelooft je ogen niet, maar eind april werden er twee heilige ibissen in De Onlanden, onder de rook van de stad Groningen, gespot. Een bijzonder gezicht, zoals te zien is in onderstaand filmpje.

Heilige ibis (foto: Else, Wikimedia)Dierentuin
De heilige ibis is normaal gesproken geen soort die in de Drentse Onlanden voorkomt, maar in Afrika en Zuid-Irak. Waarschijnlijk is dit stel afkomstig uit een dierentuin of vogelpark, gezien de ringen die ze dragen. De vogels die in Nederland gezien worden, kunnen ook afkomstig zijn van de Franse populatie, waar ooit een grootschalige introductie heeft plaats gevonden. Er zijn zelfs recent al broedgevallen vastgesteld in het Utrechtse Botshol.

Voedsel
De statige vogel zoekt meestal wetlands op, waar hij op vis, kikkers en insecten jaagt en daar is in De Onlanden geen gebrek aan. Neem eens een kijkje in dit nieuwe natuur- en waterbergingsgebied.

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.

Bron: Natuurmonumenten
Foto: Else, Wikimedia