Maasvallei

Natuur beleven vanuit de luie stoel

ARK Rewilding Nederland
10-MRT-2013 - Dwaalfilm Maasvallei is in Sittard in première gegaan. Dwaalfilm is een beeldenjukebox op internet, met ultrakorte filmpjes over de Maas. Interactief, dus als kijker bepaal je zelf je dwaaltocht langs Koniks en wilgenbossen, door de bloemenrijkdom op het droge grind, in het handelsverleden van de Maas, langs kraamkamers voor vissen en vele andere riviergebonden onderwerpen.

Bericht uitgegeven door ARK [land] op [publicatiedatum]

Dwaalfilm Maasvallei is in Sittard in première gegaan. Dwaalfilm is een beeldenjukebox op internet, met ultrakorte filmpjes over de Maas. Interactief, dus als kijker bepaal je zelf je dwaaltocht langs Koniks en wilgenbossen, door de bloemenrijkdom op het droge grind, in het handelsverleden van de Maas, langs kraamkamers voor vissen en vele andere riviergebonden onderwerpen.

Op de Grensmaas (foto: ARK)Nu de winter weer even terug is in Nederland, kun je rustig de eerste 30 filmpjes in Dwaalfilm Maasvallei bekijken via www.dwaalfilm.eu. Je krijgt verrassende informatie over de rivier en voorpret voor een wandeltocht door de spectaculaire natuur van de Maasvallei. Het Distelverhaal biedt een kijkje in het leven rondom deze stekelige plant. Of laat je meenemen naar de Belgische zijde van de Maasvallei en zie hoe hoogwater een doorbraakgeul vormt. Kortom voor iedereen wat wils terwijl buiten de temperatuur weer zakt.

Dwaalfilm is nieuw voor Limburg, maar niet voor Nederland. Twee jaar geleden ging Dwaalfilm Waal online. Een half miljoen bezoekers vergaapte zich sindsdien aan ruim honderd prachtige filmpjes over de Waal en haar uiterwaarden.

Dwaalfilm is een productie van het filmbedrijf Rombus. Dwaalfilm Maasvallei kwam tot stand in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, Consortium Grensmaas, Habitat Euregio, Maaswerken, Nationale Postcodeloterij en de Provincie Limburg.

Tekst: Marieke Reisinger en Marjolein Sterk, ARK
Foto: Leo Linnartz, ARK