Blauwe reiger met grote modderkruiper als prooi

Natuurfoto onthult nieuwe vindplaats grote modderkruiper

Stichting RAVON
31-OKT-2012 - Een prachtige natuurfoto van een blauwe reiger met een grote modderkruiper als prooi heeft voor veel opwinding gezorgd. Dankzij deze foto is een nieuwe vindplaats van grote modderkruipers aan het licht gekomen. Zo kan zelfs een natuurfoto bijdragen aan het verspreidingsonderzoek naar zeldzame vissen.

Bericht uitgegeven door Stichting RAVON [land] op [publicatiedatum]

Een prachtige natuurfoto van een blauwe reiger met een grote modderkruiper als prooi heeft voor veel opwinding gezorgd. Dankzij deze foto is een nieuwe vindplaats van grote modderkruipers aan het licht gekomen. Zo kan zelfs een natuurfoto bijdragen aan het verspreidingsonderzoek naar zeldzame vissen.

Een grote modderkruiper (foto: Jac Musters)Na het zien van onderstaande prachtige foto van natuurfotograaf Marcel van de Kerkhof, lid van IVN Laarbeek, werden de leden van de waterwerkgroep IVN Laarbeek erg enthousiast. Vooral toen ze erachter kwamen dat deze foto gemaakt werd op Laarbeeks grondgebied.

Op dezelfde plaats waar de foto is genomen, is met behulp van schepnetten gezocht naar grote modderkruipers. Bij de laatste schep in een onooglijk vies slootje was het raak en werd een grote modderkruiper gevangen. Wat een vangst! Na acht jaar scheppen is het dan toch eindelijk gelukt het voorkomen van de grote modderkruiper op deze locatie vast te stellen.

 De natuurfoto in kwestie, een blauwe reiger met grote modderkruiper als prooi (foto: Marcel van de Kerkhof)

Tekst: Jac Musters, Waterwerkgroep, IVN Laarbeek
Foto's: Marcel van de Kerkhof; Jac Musters