Prooioverdracht boomvalk: mannetje heeft prooi net overgedragen aan vrouwtje die ermeen naar jongen vliegt

Helft natuurliefhebbers kent NatureToday nog niet. Gun ze ook de mooie verhalen en deel dit bericht

Nature Today
4-JUN-2017 - Elke dag publiceren biologen berichten over actuele ontwikkelingen in de natuur. In mei bezochten 65 duizend (!) mensen de site. Tijdens diverse presentaties voor natuurliefhebbers blijkt echter de helft nog nooit van NatureToday gehoord te hebben. Jij gunt jouw vrienden, familie en collega’s toch ook deze interessante verhalen? Zij en wij stellen het zeer op prijs als je dit bericht wilt delen.

In bijna 10 jaar tijd publiceerden biologen van een groot aantal natuurorganisaties zo’n 7500 natuurberichten over actuele ontwikkelingen in de natuur op NatureToday.com. Veel van deze berichten hebben media-aandacht gegenereerd. Tijdens een drietal presentaties met stemkastjes voor iedere keer zo’n 70 natuurliefhebbers bleek echter dat gemiddeld 50 procent nog nooit van NatureToday gehoord had. Het goede nieuws is dat de helft NatureToday al wel kent, maar jammer natuurlijk dat de andere helft nog niet de kans heeft gehad om de boeiende en interessante verhalen te lezen. Meer lezers geeft ook nog meer voldoening voor de biologen die veel energie stoppen in het schrijven van de natuurberichten.

Jij kunt heel eenvoudig helpen NatureToday nog bekender te maken

Een kleine moeite met een groot effect. Hieronder een paar tips hoe je kunt helpen.

Like en deel NatureToday op Facebook

Als je NatureToday op Facebook een duimpje omhoog geeft worden jouw Facebook vrienden daarover geïnformeerd. Je kunt dat nog versterken door de NatureToday-pagina actief te delen met je vrienden.

Volg NatureToday op Twitter

Alle berichten en een bijbehorende foto worden automatisch op Twitter geplaatst. De Nederlandse berichten op NatureTodayNL en de Engelstalige berichten op NatureTodayINT. Als je ons op Twitter volgt zullen mensen in jouw netwerk ook door Twitter geattendeerd worden op NatureToday.

Deel berichten via de nieuwe sociale media-/emailknoppen boven elk bericht

Natuurberichten zijn eenvoudig te delen via Twitter, Facebook, LinkedIn of emailSinds kort vind je bovenaan elk natuurbericht, net onder het groene blok, vier knoppen waarmee je het bericht makkelijk kunt delen via Twitter, Facebook of LinkedIn. Door op het envelopje te klikken kun je het bericht per email versturen. 

Vraag je vrienden, familie en collega’s of ze NatureToday al kennen

Je kunt natuurlijk ook de mensen om je heen eens vragen of ze NatureToday al kennen en ze aanraden om er eens te gaan kijken. Breng ze bijvoorbeeld op de hoogte van wat je zelf een interessant bericht vond.

Registreer je voor de email-nieuwsbrief

Zo’n 13 duizend mensen ontvangen al de nieuwsbrief per email. Wil je ook de nieuwsbrief? Registreer je dan via My Nature Today. Je kunt na inloggen via het menu-item ‘Nieuwsbrief’ de volgende instellingen aanpassen:

  • Eens per dag of eens per week een overzicht van alle nieuw verschenen berichten sinds de vorige nieuwsbrief.
  • Dag en tijdstip van versturen.
  • Je kunt aangeven welke onderwerpen je via de nieuwsbrief wilt ontvangen (bijvoorbeeld alleen vogels en paddenstoelen)

Via het menu-item ‘Mijn gegevens’ en daaronder ‘Taal en Regio’ kun je aangeven:

  • Of je geïnteresseerd bent in berichten in het Nederlands en/of Engels. Voor elke taal wordt er een aparte nieuwsbrief verstuurd.
  • In welke regio’s je geïnteresseerd bent.

Namens alle organisaties die natuurberichten op NatureToday publiceren willen we je alvast hartelijk danken voor je hulp om NatureToday nog breder bekend te maken.

Tekst: Arnold van Vliet en Wichertje Bron, NatureToday.com
Foto: Leadfoto: Koos Dansen (prooioverdracht boomvalk: mannetje heeft prooi net overgedragen aan vrouwtje die ermeen naar jongen vliegt).