activity-exercise-fitness

Gezond Natuur Wandelen, ook in Brabant!

Provincie Noord-Brabant
15-JAN-2019 - Stichting Gezond Natuur Wandelen biedt op ruim veertig locaties verspreid over vijf provincies wekelijks gratis begeleide natuurwandelingen aan. De wandelingen starten op een vaste locatie, dag en tijd en gaan langs en door het groen. Iedereen die het leuk vindt om in een rustig tempo een uurtje te wandelen, is welkom.

De wandelroutes lopen zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De deelnemers worden begeleid door vrijwilligers die onderweg iets over de natuur en het landschap vertellen. Het zijn geen natuurexcursies, maar door even aandacht te besteden aan natuur en landschap hoopt de stichting nog meer mensen bewust te maken van de waarde ervan voor de samenleving, de gezondheid en het welzijn. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt om met een groep op stap te gaan, is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop is het mogelijk om samen een kopje koffie of thee te drinken.

Meer wandelingen in Brabant

Groen Natuur Wandelen is actief in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen en Noord-Brabant. Bekijk de kaart of lijst met wandellocaties. In Brabant starten twee wandelingen, beide in de gemeente ’s-Hertogenbosch:

Den Bosch - Nuland

Elke laatste woensdag van de maand om 10.00 uur.
Startlocatie: Sint Jozefoord, Duyn en Daelseweg 15, 5391 EC Nuland.

Den Bosch - West

Elke donderdag om 9.45 uur.
Startlocatie: Clubhuis Atletiek- en hardloopvereniging O.S.S.-VOLO, De Eendenkooi 13, 5223GJ ’s-Hertogenbosch.

Provincie Noord-Brabant en Stichting Gezond Natuur Wandelen zoeken meer Brabantse gemeenten die natuurwandelingen willen organiseren. Geïnteresseerde (Brabantse) gemeenten en natuurvrijwilligers kunnen contact opnemen met Ronald van Zon, projectleider van stichting Gezond Natuur Wandelen, via contact@gezondnatuurwandelen.nl en rpvanzon@planet.nl.

Over Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland

Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland heeft een brede achterban van organisaties op het gebied van welzijn, gezondheid, (wandel)sport en natuurbescherming. Het doel is gratis wandelingen te verzorgen voor iedereen in Nederland, op bescheiden afstand van zijn/haar huis en minstens één keer per week. Bewegen in het groen en contacten leggen met andere deelnemers draagt bij aan het welzijn en de gezondheid van de deelnemers. Wanneer deelnemers zelf meer willen doen, kan de organisatie van Gezond Natuur Wandelen meehelpen om bijvoorbeeld een vrijwilligersplek voor natuurbeheer in de buurt te vinden.

Meer informatie

Tekst: Saskia Meijs, Provincie Noord-Brabant
Foto: Daniel Reche, Pexels