Natuurberichten

Uitgever: Provincie Noord-Brabant

Gezonde natuur zorgt voor een rijk Brabants landschap om in te wonen, werken en recreëren. De provincie verbindt daarom natuurgebieden met elkaar, herstelt oude landschappen en legt nieuwe natuur aan. Ook stimuleert ze duurzaam gebruik van de leefomgeving en stelt regels op. Dit om het Brabantse milieu schoon en gezond te houden en voor een duurzame waterhuishouding; zo kunnen verdroging en wateroverlast opgevangen worden.

Pagina 1 van 18 - 171 Resultaten

Kievitkuikens

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant stellen 380.000 euro subsidie beschikbaar aan BoerenNatuur Brabant voor de bescherming van weidevogelkuikens in 'Het Land van Heusden en Altena' en 'de Beerse Overlaat'. Met dit..


Lees verder 17 mei 2024   3 dgn oud
symposium citizen science - bijgesneden voor lead

Provincie Noord-Brabant en SoortenNL organiseerden op 8 april een symposium met als centrale vraag: wat kun je met natuurdata binnen ruimtelijke ordening en de huidige gebiedsopgaven? Andere vragen waren: wat weten we van natuur..


Lees verder 28 april 2024   3 wkn oud
symposium citizen science - bijgesneden voor lead

De provincie Noord-Brabant en SoortenNL organiseren op 8 april een symposium over de wereld van het datagedreven natuurbeleid en -beheer, citizen science en de waarde van natuurdata voor gebiedsprocessen, transitieopgaven en..


Lees verder 19 maart 2024   2 mnd oud
Doe de Dommel

In het voorjaar van 2023 kregen inwoners van Bennekel in Eindhoven en het Gegraaf in Valkenswaard een brief. Een brief van rivier de Dommel met een belangrijke oproep: laten we samen vergroenen. Dat is goed voor de biodiversiteit..


Lees verder 14 maart 2024   2 mnd oud

In 2022 woedde er brand bij de wereldboom in het Wasven. De bast van de boom verbrandde volledig. Daardoor kregen de bladeren wel voedingsstoffen vanuit de wortels, maar werd de terugweg geblokkeerd. Uiteindelijk zou de boom..


Lees verder 12 februari 2024   3 mnd oud
Vrijwilligers van het jaar 2024. Mario Bullens (vrijwilliger), Fien Oost (coördinator soortenbescherming Brabants Landschap), Guiljo van Nuland (voorzitter Brabants Landschap) en Bert de Koning (vrijwilliger)

In Brabant steken ruim 750 vrijwilligers en 1.700 agrariërs de handen uit de mouwen voor de weide- en akkervogels. Met enthousiasme, passie, plezier en liefde voor vogels. Zo ook Bert de Koning en Mario Bullens. Tijdens de..


Lees verder 11 februari 2024   3 mnd oud

Zaterdag 27 en zondag 28 januari vond het ‘Zeven Lagen Voedselbosfestival’ plaats op De Kleine Aarde in Boxtel. In anderhalve maand tijd organiseerden 19 groene trainees van IVN Natuureducatie dit succesvolle evenement: “Zondag..


Lees verder 10 februari 2024   3 mnd oud

Goed nieuws voor scholen die hun terrein gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk willen inrichten: vanaf 1 mei 2024 kunnen zij een aanvraag doen via de regeling ‘Schoolpleinen van de Toekomst’. Provincie Noord-Brabant,..


Lees verder 24 januari 2024   3 mnd oud
Kikkerpoel

Gemeenten, waterschappen en de provincie Noord-Brabant slaan opnieuw de handen ineen voor het landschap. Particuliere grondeigenaren en agrariërs kunnen in 2024 en 2025 weer gebruikmaken van de Stimuleringsregeling Landschap..


Lees verder 19 januari 2024   4 mnd oud

Burgers die hun buurt willen vergroenen kunnen weer een aanvraag doen bij het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds. De provincie Noord-Brabant, waterschappen en het Cultuurfonds Noord-Brabant stellen voor vier jaar budget beschikbaar..


Lees verder 5 januari 2024   4 mnd oud

Archief