Europese meerval

Test je kennis over reptielen, amfibieën en vissen

Stichting RAVON
21-OKT-2021 - Weet jij alles over reptielen & amfibieën of vissen? Op respectievelijk 17 en 24 november aanstaande organiseert RAVON voor zowel de beginnende als de ervaren vrijwilliger een Reptielen & Amfibieën Quiz en een Vissen Quiz. Iedereen kan meedoen, aanmelden is gratis.

Herken de soorten vanaf foto’s of geluiden, spot het verstopte dier op zoekplaatjes en test je kennis over het gedrag en de ecologie van de in Nederland voorkomende reptielen & amfibieën en vissen.

Webinar met leuke prijzen

De quizzen zullen live online worden gegeven waarbij je eenvoudig kunt deelnemen via je telefoon of computer. Ook is er ruimte om anderen online te spreken. Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen. Zo krijgt de winnaar van de Reptielen & Amfibieën Quiz de prachtige ANWB Amfibieën- en reptielengids met daarin alle Europese soorten. De winnaar van de Vissen Quiz krijgt de gloednieuwe Visatlas van Nederland. 

Om ook beginnende vrijwilligers een kans te geven, zal er ook een exemplaar van de gids en de atlas verloot worden onder alle overige deelnemers.

Adder

Aanmelden

Reptielen en Amfibieën Quiz

Woensdag 17 november 2021

19:30 – 20:45

 

Quizmaster: Raymond Creemers

Aanmelden

Vissen Quiz

Woensdag 24 november 2021

19:30 – 20:45

 

Quizmaster: Mick Vos

Aanmelden

Netwerk Ecologische Monitoring

De quizzen worden georganiseerd in het kader van de NEM (Netwerk Ecologische Monitoring) Meetprogramma’s Reptielen, Zoetwatervissen en Amfibieën.

Tekst: Jelger Herder, Jeroen van Delft, Mick Vos, Raymond Creemers en Jeroen van Riet, RAVON
Foto’s: Jelger Herder