Nature Today app

Uitnodiging om je ervaringen met en wensen voor de Nature Today App te bespreken

Nature Today
10-DEC-2021 - Zo’n 80% van de gebruikers van de Nature Today App wil graag de eigen kennis over de natuur vergroten. Om de app nog beter aan te laten sluiten bij jouw wensen organiseren we een paar online bijeenkomsten. We willen onder andere beter inzicht krijgen in wanneer, waar en hoe de app gebruikt wordt. Aanmelden kan via de link in dit bericht. De eerste bijeenkomst is dinsdag 14 december om 16 uur.

Vind je het leuk om met het Nature Today-team in gesprek te gaan over de App? Meld je dan aan.

De Nature Today App (ook te bekijken via Naturetoday.nl) bestaat al weer ruim anderhalf jaar. Doel van de app is om mensen nog makkelijker te laten zien wat er in de natuur allemaal gaande is. We verwachten dat mensen daardoor anders naar hun omgeving gaan kijken en nog meer van de natuur kunnen genieten. Naast het dagelijkse natuurjournaal en de natuurberichten toont de app elke dag welke vogels, zoogdieren, planten, vlinders en libellen er in de afgelopen twee weken in Nederland gezien zijn. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er buiten door de vele duizenden natuurwaarnemers gezien en gemeld wordt. Met een abonnement krijg je daarnaast overal in Nederland een actueel overzicht van welke dier- en plantensoorten je in je directe omgeving kunt zien. De overzichten worden dagelijks aangepast op basis van de waarnemingen op die plek in de afgelopen vijf jaar en de trefkans van elke soort. Van heel veel soorten zie je wat de levensfase is waarin de soort momenteel verkeert. Tenslotte toont de app een actueel overzicht van tal van natuuractiviteiten.

Doel online bijeenkomsten

We willen de komende jaren nog veel meer natuurinformatie en -activiteiten toevoegen en de app verder verbeteren. Om de app zo maximaal mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van de gebruiker organiseren we een aantal online bijeenkomsten waarin het Nature Today-team met (mogelijke) gebruikers in gesprek gaat. We willen beter inzicht krijgen in wanneer, waar en hoe de app gebruikt wordt. Sluit de inhoud en vorm van de informatie aan bij de verwachtingen die jullie hebben? Er zijn ongetwijfeld nog wensen voor verbetering of uitbreiding. We hebben zelf ook al een flinke lijst maar kunnen niet alles in een keer realiseren. We zoeken daarom jullie hulp bij het maken van de keuzes.

Meld je aan

Vind je het leuk om met het Nature Today-team in gesprek te gaan over de App? Meld je dan aan. De eerste online bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag 14 december van 16 tot 17 uur. Hoeveel bijeenkomsten er zijn en wanneer hangt af van het aantal mensen dat zich aanmeldt. Bij een groot aantal aanmeldingen maken we een selectie.

Meer informatie over de Nature Today App

Tekst en foto: Nature Today-team