Kennisspecial

Kennisspecial: Soorten herkennen en beschermen

SoortenNL
26-FEB-2023 - Enig idee wat je ziet als je om je heen kijkt in de natuur? Alleen al in één tuin kunnen ruim 1600 planten en dieren leven. Doe mee met de gratis Kennisspecial: Soorten herkennen en beschermen en ontdek welke planten- en diersoorten in Nederland voorkomen, waar je ze kan vinden en hoe je ze beschermt.

Deze lente organiseren SoortenNL en het Groen Traineeship een gratis inhoudelijke cursus voor iedereen tussen 16 en 30 jaar. In tien online cursusavonden, inclusief gezamenlijke huiswerkopdrachten, vergroten trainees hun soortenkennis en op twee zaterdagen gaat de hele groep op excursie naar het strand, de zee en naar het bos. De lessen worden gegeven door professionals van groene organisaties, zoals de Zoogdiervereninging en De Vlinderstichting.

Kerkuiljong tijdens de Kennisspecialvelddag in 2022

Gezellig met leeftijdgenoten de Nederlandse natuur ontdekken

Trainees duiken in het zoetwaterleven, fladderen rond in de wereld van insecten en verdiepen zich in thema’s als klimaat en stikstof. Ze starten met een introductie in natuurgeschiedenis en sluiten de Kennisspecial af met concrete kennis om soorten te helpen. Gaandeweg ontmoeten ze enthousiaste leeftijdsgenoten om samen hun kennis in de praktijk te brengen.

Over de Kennisspecial

De Kennisspecial is een samenwerking van SoortenNL en het Groen Traineeship.

SoortenNL is hét netwerk op het gebied van natuurbescherming in Nederland. De aangesloten organisaties doen onderzoek naar soorten en hun leefgebieden in Nederland. Al deze organisaties verzamelen informatie samen met duizenden vrijwilligers over alle wilde planten- en diersoorten in Nederland. Hiermee kunnen zowel individuele soorten als hun leefomgeving beter worden beschermd. Dit geldt niet alleen voor natuurgebieden, maar ook voor landbouwgrond en steden.

Wat vliegt daar langs?

Meer informatie en aanmelden

Wil je graag meedoen of zou je er nog wat meer over willen lezen? Ga dan naar de aanmeldpagina van het Groen Traineeship.

Het Groen Traineeship is een MDT-initiatief van zes natuur- en milieuorganisaties in Nederland: IVN Natuureducatie, LandschappenNL, SoortenNL, Natuurmonumenten, NIVON/NIVON JONG en de Vereniging van Bos- en Natuureigenaren (VBNE). Samen bieden we jongeren tussen de 16 en 30 jaar de kans hun duurzame doelen om te zetten in groene daden.

Tekst: SoortenNL en het Groen Traineeship
Foto's: Ineke Radstaat; Jacco Backx; Groen Traineeship