Natuurberichten

Uitgever: SoortenNL

Deel deze pagina

Pagina 1 van 6 - 54 Resultaten

Op woensdag 22 december sloot de inzending voor zienswijzen op het ontwerp legalisatieprogramma PAS-meldingen. In het ontwerp zitten precies dezelfde weeffouten – het ‘op de pof’ leven – die voor de Raad van State reden waren om..


Lees verder 24 december 2021   4 wkn oud
winter ijspegels

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn webinars booming. Voor natuurorganisaties, die vooral gericht zijn op mensen naar buiten krijgen, is kennis overdragen via een scherm niet de meest logische keuze. Toch levert het..


Lees verder 27 november 2021   1 maand oud

Afgelopen zomer trokken zo’n honderd jongeren en experts van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie en SoortenNL naar Terschelling om in 24 uur zoveel mogelijk planten en dieren waar te nemen op zoveel mogelijk plekken. In die..


Lees verder 25 november 2021   1 maand oud
Slootbeheer

Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, het Wereld Natuur Fonds, LandschappenNL, SoortenNL, Natuur & Milieu, Waddenvereniging en Stichting De Noordzee maken zich ernstige zorgen over de kwaliteit én kwantiteit van het..


Lees verder 22 november 2021   2 mnd oud

Hoe herken je bomen zonder blad, hoe zit het nu met de vogeltrek en hoe komen insecten eigenlijk de winter door? Dat, en meer, leer je tijdens de wintereditie van de online cursus veldbiologie. We starten in de kerstvakantie op..


Lees verder 17 november 2021   2 mnd oud
bruin zandoogjes

Natuurmonumenten, WWF NL, Vogelbescherming Nederland, LandschappenNL, SoortenNL en Natuur & Milieu roepen op om de doelstellingen uit de Boer-tot-Bordstrategie op te nemen in het regeerakkoord en nationaal beleid. In deze..


Lees verder 5 november 2021   2 mnd oud
Kootwijkerzand - primair

Nederland heeft een enorme opgave om natuur te herstellen. Een forse vermindering van de stikstofdepositie is daarvoor noodzakelijk. In het stikstofbeleid speelt het begrip 'kritische depositiewaarde' een belangrijke rol. In dit..


Lees verder 2 november 2021   2 mnd oud
bijen en boeren - primair

De Europese petitie 'save bees and farmers' heeft al bijna één miljoen handtekeningen. De petitie roept op om het gebruik van synthetische pesticiden uit te faseren en te komen toe een leefbaar platteland waar ook de boeren..


Lees verder 24 september 2021   3 mnd oud
bloemrijke slootkant

Volgens acht natuur- en milieuorganisaties is het Nationaal Strategisch Plan (NSP) voor de besteding van de EU-landbouwsubsidies, waarmee de komende jaren bijna 800 miljoen euro per jaar wordt verdeeld, niet ambitieus en concreet..


Lees verder 8 september 2021   4 mnd oud

SoortenNL, de koepel van negen planten- en diersoortenorganisaties, startte vorig jaar met #soortvandedag: een initiatief om via sociale media iedere dag een planten- of diersoort in het zonnetje te zetten. Achterliggende..


Lees verder 19 augustus 2021   5 mnd oud

Archief