Een kudde Aziatische olifanten in het water, provincie Yunnan, China.

IFAW beschermt dieren, maar we bestaan uit mensen

Stichting IFAW
1-JUL-2023 - IFAW bestaat al meer dan vijftig jaar omdat we flexibel en nieuwsgierig zijn en weten dat we vindingrijk moeten zijn met onze oplossingen. Met veel plezier hebben wij de afgelopen jaren onze verhalen met u gedeeld via het NatureToday-platform. Helaas is dit ons laatste bericht hier, dus willen wij u als lezer graag bedanken voor uw aandacht en reacties!

De problemen die op ons afkomen, worden steeds groter en ingewikkelder. Meer handel online in wilde dieren. Meer geluidsoverlast op zee. Meer zware stormen. Bij IFAW zien we dat door onze krachten te bundelen, we mens en dier samen in harmonie kunnen laten leven. 

Anders denken, anders doen 

Velen dachten dat euthanasie de enige optie was voor gestrande zeezoogdieren, maar wij bedachten een andere oplossing. We ontwierpen nieuwe technologie om ze veilig weer vrij te kunnen laten in zee. Toen op Bali veel mensen ziek werden na natuurrampen, vonden wij de oorzaak: niet-ingeënte honden. Nu zorgen we dat honden op eilanden hun inenting tegen hondsdolheid krijgen. En toen we de walvisjacht in Japan een halt wilden toeroepen, namen we contact op met de minst voor de hand liggende instelling: het IJslandse toeristenbureau.

De handen uit de mouwen 

Onze experts zijn niet bang om vieze handen te krijgen. En ook niet om van top tot teen vies te worden als er sectie moet worden verricht op een Noordkaper. Van het redden van gestrande zeehonden tot patrouilleren in natuurparken, overal vechten we mee in de frontlinie. We zorgen voor betere oplossingen voor dieren, mensen en onze leefomgeving.

Noordkaper in de Fundybaai, in New Brunswick, Canada

In India stelden we land veilig voor een olifantencorridor tussen twee leefgebieden en droegen dat later over aan de Indiase regering. Vandaag werken we aan veiligstelling van 101 van soortgelijke doorgangen in het hele land. In Kenia zorgde onze unieke benadering van wildlifecrime voor een significante verlaging van stroperij in de gebieden waarin we werken. En in de achtertuin van ons hoofdkantoor op Cape Cod in de VS wisten we het aantal weer vrijgelaten dolfijnen te verhogen van een op tien naar drie op vier. Ons werk is niet altijd prettig, maar wel altijd nodig. En het is werk dat resultaten oplevert.

Elk dier telt 

Als we één dier redden (een huisdier, achtergelaten tijdens een orkaan; een melkkoe, ontsnapt bij een aardbeving; een Noordkaper, verstrikt geraakt in visnetten), doen we veel meer dan een leven redden. We brengen ook een gezin weer bij elkaar. We helpen een lokale gemeenschap weer economisch op de been. We redden een bedreigde diersoort. We redden onze planeet. 

Bedankt! Voor uw aandacht en wat u als lezer zelf doet om de aarde beter achter te laten voor de volgende generaties.

Tekst: Team IFAW Nederland
Foto's: Luo Aidong, IFAW (leadfoto: kudde Aziatische olifanten in het water, provincie Yunnan, China); Nick Hawkins

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Volg ons dan op Ifaw.org/nl of via @ifawglobal.