Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.

Pagina 1 van 11 - 106 Resultaten

Een kudde Aziatische olifanten in het water, provincie Yunnan, China.

IFAW bestaat al meer dan vijftig jaar omdat we flexibel en nieuwsgierig zijn en weten dat we vindingrijk moeten zijn met onze oplossingen. Met veel plezier hebben wij de afgelopen jaren onze verhalen met u gedeeld via het..


Lees verder 1 juli 2023   10 mnd oud
Humberto Tan is in Suriname om een foto te maken van een jaguar.

'De jacht op de jaguar' is een indringende documentaire van Humberto Tan waarin hij met zijn fotocamera de Surinaamse jungle ingaat om zijn droom waar te maken: het perfecte plaatje schieten van de imposante jaguar. Een dier dat..


Lees verder 24 juni 2023   11 mnd oud
Viseris, de twee jaar oude leeuw voor zijn vertrek uit Oekraïne.

Vijf prachtige leeuwen – een mannetje, een vrouwtje en haar drie welpen – zijn met succes uit Oekraïne gered en veilig naar buurland Polen gebracht. Dit vijftal maakt deel uit van een grotere reddingsoperatie van 14 grote..


Lees verder 17 juni 2023   11 mnd oud
Een grote kudde Afrikaanse olifanten loopt langs een drinkplaats in Hwange National Park in Zimbabwe.

Tien jaar geleden vond een van de zwaarste gevallen van stroperij in zuidelijk Afrika ooit plaats. Stropers hadden drinkplaatsen en zoutlikstenen vergiftigd met cyanide, wat minstens 300 olifanten het leven kostte. Maar nu is de..


Lees verder 10 juni 2023   11 mnd oud
Een groep potvissen bij Kefalonia, langs de Helleense geul.

DFDS, een van de grootste scheepvaartbedrijven van Europa, gaat haar routes verleggen en vaarsnelheden verlagen om de kans op aanvaringen met bedreigde potvissen in het oosten van de Middellandse Zee te verkleinen. De voorgenomen..


Lees verder 3 juni 2023   11 mnd oud
Het vliegtuig dat werd gebruikt voor het onderzoek naar de megafauna vanuit de lucht.

Grote zeedieren staan centraal in een nieuw, grootschalig onderzoek vanuit de lucht om zeedieren langs de kust van Kenia te observeren. Het doel is om waardevolle informatie te verzamelen zodat nieuwe beschermde mariene..


Lees verder 27 mei 2023   1 jaar oud
Koala in een boom bij Two Thumbs Wildlife Trust bij Cooma, Nieuw-Zuid-Wales.

Koala's en reuzenkoeskoezen (buideldier) zijn voorbeelden van de vele diersoorten die profiteren van de verbinding van duizenden hectaren Australische leefgebieden. Deze gebieden werden getroffen door de Black Summer-bosbranden in..


Lees verder 20 mei 2023   1 jaar oud
Aan boord van onderzoeksschip Song of the Whale.

Een uniek onderzoeksschip wordt momenteel ingezet om cruciaal onderzoek te doen voor het behoud van de noordkaper. Volgens onderzoek zijn er waarschijnlijk nog maar 72 vruchtbare vrouwtjes van deze walvissoort over. Deze vrouwtjes..


Lees verder 13 mei 2023   1 jaar oud
Aziatische olifant in Yunnan, China

IFAW is al ruim 20 jaar bezig om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan in de landelijke Chinese provincie Yunnan. Daarmee willen we een van de laatste populaties Aziatische olifanten ter wereld redden, en aantonen dat..


Lees verder 6 mei 2023   1 jaar oud
Dr. Sarah Sharp luistert naar de longen van een dolfijn tijdens een gezondheidsonderzoek.

Dierenartsen redden levens. Hun werk beschermt overal ter wereld diersoorten die op uitsterven staan, ze redden dieren na rampen en houden gezinnen samen. De dierenartsen van IFAW zetten zich in om voor de meest kwetsbare dieren..


Lees verder 29 april 2023   1 jaar oud

Archief