Natuurberichten

Uitgever: Stichting IFAW

IFAW is een wereldwijde organisatie, actief in ruim veertig landen, die helpt om mensen en dieren in balans te laten leven. We redden dieren, rehabiliteren ze en laten ze weer vrij in de natuur. Ook beschermen we hun natuurlijke leefomgeving. Samen met gemeenschappen, NGO’s, overheden en bedrijven zoeken we innovatieve oplossingen zodat alle diersoorten kunnen floreren. Hoe we dat doen? Check ifaw.org.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 8 - 73 Resultaten

Grevy's zebra's tijdens record droogte in het noorden van Kenia in 2022.

Recorddroogte vormt een groot risico voor het voortbestaan van één van de meest bedreigde grote zoogdieren van Afrika: de Grévyzebra. Er zijn nog maar 3.000 Grévyzebra's, en ruim 90% procent van deze dieren leeft in de droge..


Lees verder 25 september 2022   1 week oud
Blauwe vinvis komt boven, van bovenaf gezien.

De wateren ten zuiden van Sri Lanka vormen een uitdaging voor schepen vanwege het grote risico op aanvaringen met blauwe vinvissen. Daarom verlegt de internationale containerrederij MSC nu haar vaarroutes in dit gebied. Met deze..


Lees verder 17 september 2022   2 wkn oud
Wolvenpup drinkt uit waterplas.

Waarom zouden we eigenlijk moeite doen om wolven in Nederland te beschermen? Wolven hebben een enorme toegevoegde waarde voor de natuur. We hebben roofdieren als de wolf nodig voor de balans in de natuur: voor gezonde ecosystemen..


Lees verder 10 september 2022   3 wkn oud
Baithong, een 12 jaar oude tijgerin, in het opvangcentrum van de Wildlife Friends Foundation Thailand.

Met financiële steun van IFAW zijn elf tijgers en twee beren gered uit Phuket Zoo in Thailand, dat door de impact van de COVID-19 pandemie moest sluiten. De dieren werden gehouden in kleine betonnen kooien en moesten urenlang met..


Lees verder 3 september 2022   4 wkn oud

In Gironde, in het zuidwesten van Frankrijk, woedden deze zomer grote bosbranden. De brandweer moest veelal onder extreem ongunstige weersomstandigheden werken en tienduizenden mensen moesten hun huizen verlaten. Maar ook wilde..


Lees verder 27 augustus 2022   1 maand oud
Patricio

Om olifantenpopulaties weer op gezonde aantallen te krijgen in het grensgebied van Malawi en Zambia, is IFAW een ambitieus project gestart. In deze Q&A vertelt projectleider Patricio Ndadzela wat er allemaal is gebeurd en wat het..


Lees verder 20 augustus 2022   1 maand oud

IFAW heeft het Center of Excellence geopend op Cape Cod, in Massachusetts in de VS. Met dit centrum kan het arbeidsveld van IFAW verbreed worden om zo de steeds groter wordende vraag naar hulp bij dieren in nood te kunnen..


Lees verder 13 augustus 2022   1 maand oud
Ooievaar

De jacht op vogels is een veelvoorkomende praktijk in Libanon. Dit land wordt beschouwd als een flessenhals voor trekvogels – waaronder veel arenden, gieren, valken, zangvogels, ooievaars en kraanvogels. Sommige daarvan zijn..


Lees verder 6 augustus 2022   1 maand oud

Wist je dat sommige haaien herbivoren zijn? Dat er een veel grotere kans is om gedood te worden door een koe dan door een haai? En dat haaien al honderden miljoenen jaren onze oceanen gezond houden? Het is tijd om het Jaws-beeld..


Lees verder 30 juli 2022   2 mnd oud
wolf, deze versie iets bijgesneden voor lead

Onderzoek in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en IFAW laat zien dat er ruimte is voor een maatschappelijke dialoog over hoe het verder moet met de wolf in Nederland. De gemoederen over de aanwezigheid van..


Lees verder 17 juli 2022   2 mnd oud

Archief