Hoe crowdfunding de wereldboom in het Wasven redde

Provincie Noord-Brabant
12-FEB-2024 - In 2022 woedde er brand bij de wereldboom in het Wasven. De bast van de boom verbrandde volledig. Daardoor kregen de bladeren wel voedingsstoffen vanuit de wortels, maar werd de terugweg geblokkeerd. Uiteindelijk zou de boom afsterven. Gelukkig kwam er een oplossing: een bypass voor de wereldboom.

Via het vernieuwde platform Brabanders Voor Natuur startte het Wasven een actie om geld voor de boom in te zamelen. De wereldboom is 263 jaar oud. Het is een plek waar mensen samenkomen. Een plaats om te vieren, te leven en te delen. Binnen 45 dagen was het benodigde bedrag van 10.000 euro ruimschoots behaald. Bekijk onderstaande video over dit mooie initiatief.

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.

Brabanders voor Natuur | Red de wereldboom van het Wasven (Bron: Provincie Noord-Brabant)

Monumentale boom gered

Een internationaal team van boomkundigen onderzocht op welke manier de monumentale boom in het Wasven gered kon worden. Om een deel van de kroon te behouden, was een nieuwe verbinding nodig tussen de wortels en het bovenste deel van de stam met de stevigste groene takken in de kroon.

Hulp bij uw initiatief

Heeft u ook een goed, groen idee voor uw buurt, dorp of stad? Met crowdfunding zamelt u niet alleen geld in, maar via Brabanders voor Natuur kunt u ook een betrokken community opbouwen, draagvlak aantonen voor een project, de bekendheid van een project vergroten en invloed uitoefenen. Lees hoe u hulp krijgt bij het opzetten en uitvoeren van uw campagne op Brabandersvoornatuur.nl.

Tekst: Provincie Noord-Brabant
Beeld: Provincie Noord-Brabant