Kemps zeeschildpad aangespoeld in Scheveningen december 2011 foto alleen voor dit bericht

Zeldzame Kemps zeeschildpad aangespoeld in Monster

Stichting RAVON
12-DEC-2011 - Een wandelaar vond afgelopen zaterdag op het strand van Monster een aangespoeld zeeschildpadje. Het dier is door medewerkers van een dierenambulance naar Sea Life in Scheveningen gebracht, waar na onderzoek bleek dat het om een uiterst zeldzame Kemps zeeschildpad gaat. Dat maakte Sea Life vandaag bekend.

Bericht uitgegeven door Stichting RAVON [land] op [publicatiedatum]

Een wandelaar vond afgelopen zaterdag op het strand van Monster een aangespoeld zeeschildpadje. Het dier is door medewerkers van een dierenambulance naar Sea Life in Scheveningen gebracht, waar na onderzoek bleek dat het om een uiterst zeldzame Kemps zeeschildpad gaat. Dat maakte Sea Life vandaag bekend.

De Kemps schildpadden komen normaal gesproken alleen voor in de Golf van Mexico. Het gaat om de kleinste en de meest bedreigde zeeschildpad. Afgelopen weekend in Monster aangespoelde Kemps zeeschildpad Flip (foto: Sea Life)

Niet achtergelaten
Zelden spoelen ze aan in Nederland. Dat een Kemps schildpad door iemand op het strand is achtergelaten, is volgens een woordvoerder van het zeeaquarium niet mogelijk. "Deze schildpaddensoort is zo bedreigd, dat er zelfs geen kweekprogramma voor is."

Quarantaine
Het beestje, Flip genoemd, zal de komende weken in quarantaine aansterken. Flip weegt 1,85 kilo en heeft een schildlengte van 35 centimeter. Sea Life schat dat het beest twee jaar oud is.

Als Flip voldoende is aangesterkt, zal hij weer worden uitgezet in de Golf van Mexico. Vorige week werd een in 2008 in Zeeland aangespoelde Kemps schildpad verhuisd naar de Golf van Mexico. Het beest was opgevangen in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Bron: Persbericht Sea Life