kars fotografeert klein

Nog foto's zonder naam?

De Vlinderstichting
19-OKT-2008 - Veel mensen, ook zij die dat normaal niet doen, maken in de vakantie in een ver buitenland foto’s van vlinders en libellen. Eenmaal weer thuis wil je eigenlijk een naam bij het beestje. Nu kan dat!

Bericht uitgegeven door De Vlinderstichting op zondag 19 oktober 2008 

Veel mensen, ook zij die dat normaal niet doen, maken in de vakantie in een ver buitenland foto’s van vlinders en libellen. Eenmaal weer thuis wil je eigenlijk een naam bij het beestje. Nu kan dat!

Foto’s van de vakantie kijken is altijd een heerlijke bezigheid. Herinnerd worden aan zonnige warmte en vooral aan de mooie libellen en vlinders! Die prachtige nachtvlinder die je ’s morgens uit de wasbak op de camping kon redden, die schitterende libel die steeds maar op de scheerlijn van je tent zat of dat blauwtje dat op de geraniums aan de vensterbank van je hotelkamer vloog. Het zijn leuke herinneringen en de foto’s laat je met plezier aan je kennissen en vrienden zien. Toch zou je eigenlijk wel een naam willen weten. Ook van de foto’s die je hier in Nederland tijdens je wandelingen hebt gemaakt weet je nog niet van allemaal welke soorten het zijn en hoe bijzonder de waarneming was.


Nu kun je dat te weten komen! Op zaterdag 25 oktober is in de Openbare bibliotheek van Wageningen een fotopuzzeldag waarop mensen hun foto’s (digitaal of uitgeprint) en dia’s mee kunnen nemen en deze, samen met experts van De Vlinderstichting, op naam kunnen brengen. Er zijn veldgidsen van allerlei landen uit Europa en ver daarbuiten aanwezig om te helpen de libel of vlinder van een naam te voorzien. Ook mensen die zelf niets op naam te brengen hebben zijn welkom om mee te puzzelen en gewoon om te genieten van platen van anderen. Bent u van plan te komen? Laat het ons even weten via info@vlinderstichting.nl

 

Plaats: Openbare bibliotheek (bblthk) Wageningen, Stationsstraat 2, 6701 AM Wageningen

Tijd: 13.30 - 16.00 uur

Aansluitend vindt om 16.00 uur in de Openbare Bibliotheek de prijsuitreiking van de jubileumfotowedstrijd van De Vlinderstichting plaats en wordt de daaraan gekoppelde fototentoonstelling geopend. Belangstellenden zijn ook daar van harte welkom!

Tekst: Kars Veling, De Vlinderstichting
Foto’s: Hannie Joziasse & Kars Veling