rockmaster klein

Schitterende foto's libellen en vlinders

De Vlinderstichting
1-NOV-2008 - De prijswinnende foto’s van de jubileum fotowedstrijd van De Vlinderstichting zijn afgelopen weekend bekend gemaakt. Zowel van libellen als van vlinders waren er schitterende platen bij.

Bericht uitgegeven door De Vlinderstichting op 1 november 2008

De prijswinnende foto’s van de jubileum fotowedstrijd van De Vlinderstichting zijn afgelopen weekend bekend gemaakt. Zowel van libellen als van vlinders waren er schitterende platen bij.

Rockmaster Dragonfly, Alex Huizinga (1e prijs categorie ‘Vlinders en libellen over de grens’ en overall winnaar)

De grote winnaar van de fotowedstrijd was Alex Huizinga: maar liefst zeven van zijn foto’s zijn bekroond door de jury, bestaande uit Henkjan Kievit (Voorzitter Internationale Federatie van Natuurfotografen), Danny Ellinger (Directeur Foto Natura) en Kees Loogman (Hoofdredacteur maandblad Grasduinen). Hij was ook de overall winnaar met een schitterende foto van de Rockmaster Dragonfly, uit de categorie ‘vlinders en libellen over de grens’. Hieronder ziet u een aantal andere prijswinnende foto’s.

Vliegende citroenvlinder, Arjan Troost (2e prijs categorie ‘ bezige vlinders’)

Tweeling weidebeekjuffer, Jos Steeghs (1e prijs categorie ‘Libellen in hun omgeving’)

Weidebeekjuffer , Luc Hoogenstein (1e prijs categorie ‘Vlinders, libellen en de mens’)

Alle 15 bekroonde foto’s en een extra selectie van 5 foto’s die door De Vlinderstichting zijn uitgekozen zijn tot 30 november nog te zien in de minitentoonstelling in de openbare bibliotheek van Wageningen. Deze zal nog verder reizen door het land. Voor de plaatsen waar de minitentoonstelling te zien is, maar ook voor een overzicht van alle bekroonde foto’s gaat u naar de fotowedstrijdpagina van de site van De Vlinderstichting.

Tekst: Kars Veling, De Vlinderstichting