gaffelreebok door Bas Worm (uitsnede)

Overstekende reeën in Flevoland

28-JUL-2009 - Automobilisten in Flevoland opgelet; de komende weken moet u niet raar opkijken als er plotseling uit het niets een ree de weg over rent. En als u net bent afgeremd voor een overstekende ree en u denkt weer gas te kunnen geven, wees niet verbaasd als er nog een stel reeën achteraan komt.

Bericht uitgegeven op dinsdag 28 juli 2009

Automobilisten in Flevoland opgelet; de komende weken moet u niet raar opkijken als er plotseling uit het niets een ree de weg over rent. En als u net bent afgeremd voor een overstekende ree en u denkt weer gas te kunnen geven, wees niet verbaasd als er nog een stel reeën achteraan komt.

De jaarlijkse bronsttijd is namelijk weer aangebroken. De bokken jagen dan achter de geiten aan om te paren. Daarbij laten ze hun gebruikelijke schuwheid varen. De dames hebben bovendien vaak nog hun jongen bij zich, die in volle vaart mee rennen.

Vandaar dat de boswachters van Staatsbosbeheer extra waarschuwen voor overstekend wild en adviseren om de snelheid aan te passen. Niet alleen om onnodig reeënleed te voorkomen, maar ook voor uw eigen portemonnee. Een aanrijding met een ree kost namelijk gemiddeld ruim tweeduizend euro.

Bron: Staatsbosbeheer
Foto: Bas Worm