bunzing op het dak, thumb

Bunzing op het dak

Zoogdiervereniging
22-JUN-2010 - Van tijd tot tijd komen er bijzondere waarnemingen binnen bij de Zoogdiervereniging. Als daar dan foto’s bij zitten is dat natuurlijk helemaal een feestje. Zo gaf Dirk van Rhee een waarneming door van een bunzing op het dak van zijn huis.

Bericht uitgegeven door de Zoogdiervereniging op [publicatiedatum]

Van tijd tot tijd komen er bijzondere waarnemingen binnen bij de Zoogdiervereniging. Als daar dan foto’s bij zitten is dat natuurlijk helemaal een feestje. Zo gaf Dirk van Rhee een waarneming door van een bunzing op het dak van zijn huis.

Bij de Zoogdiervereniging komen soms bijzondere waarnemingen binnen. Deze worden met enthousiasme ontvangen. Onze deskundigen helpen de waarnemers bij het duiden van wat er speelt. In het populair wetenschappelijke tijdschrift Zoogdier publiceren we ook een aantal van deze bijzondere waarnemingen. Zo ook de bunzing op het dak van Dirk van Rhee.

Dirk van Rhee licht de foto’s zelf toe: 'Ons huis staat in een groene woonwijk in Huissen, vlak bij de uiterwaarden van de Nederrijn. Begin maart hebben wij ontdekt dat wij een gast in huis hebben: een bunzing! Het dier klom door de klimop naar het dak en verdween daar onder de dakpannen. Op een dag sleepte de bunzing met een ei van een eend die onze tuin als broedplaats had gekozen. Zo lang wij geen last hebben van deze huisgenoot, mag hij of zij blijven.'

Foto: Dirk van Rhee

Foto: Dirk van Rhee

Foto: Dirk van Rhee

Ook een bijzondere waarneming? Stuur hem dan in: info@zoogdiervereniging.nl

Tekst: Zoogdiervereniging en Dirk van Rhee
Foto’s: Dirk van Rhee