KNNV De Steenmarter

Wintergasten bij kikkercam

Stichting RAVON
16-DEC-2010 - De RAVON-kikkercam draait ook hartje winter. Terwijl veel amfibieën zich onder het ijs verschuilen of zich ergens op de oevers hebben ingegraven registreert de camera nog steeds activiteiten van soms onverwachte gasten. Op het ijs laat zich regelmatig een steenmarter zien.

Bericht uitgegeven door Stichting RAVON op [publicatiedatum]

De RAVON-kikkercam draait ook hartje winter. Terwijl veel amfibieën zich onder het ijs verschuilen of zich ergens op de oevers hebben ingegraven registreert de camera nog steeds activiteiten van soms onverwachte gasten. Op het ijs laat zich regelmatig een steenmarter zien.

Steenmarter vastgelegd op kikkercam (foto: RAVON)De kikkercam wordt op afstand bestuurd. Het was al bekend dat er af en toe een steenmarter door het beeld liep, het is nu ook meerdere malen gelukt dit dier wat langer in beeld te krijgen en video-opnames te maken. De steenmarter bezoekt de vijver regelmatig, vaak is dat tussen elf en twaalf uur in de avond, maar soms komt hij/zij ook pas na twee uur langs. Waarschijnlijk is de steenmarter op zoek naar lekkere hapjes in de vorm van versufte, in winterslaap verkerende, amfibieën.

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.
Steenmarter op het ijs voor de kikkercam (beelden: RAVON)

Op de kikkercam zijn live beelden te volgen. De kikkercam is sinds september 2009 online, de leukste fragmenten van het seizoen zijn terug te vinden in opgenomen filmpjes van onder andere een koor roepende groene kikkers en over het water sluipende salamanders. Soms komen er ook onverwachte gasten voorbij als steenmarter en vleermuizen.

>>Bekijk hier meer van de steenmarter en andere gebeurtenissen op de kikkercam.

Tekst en foto: Raymond Creemers, RAVON