Moeraskartelblad ontdekt in Mantingerbos en -weiden

8-JUL-2012 - Onlangs ontdekte boswachter Andre Donker van Natuurmonumenten het zeldzame moeraskartelblad in het Mantingerbos en- weidengebied. De vondst is een teken dat het goed gaat met het beheer.

Bericht uitgegeven op [publicatiedatum]

Onlangs ontdekte boswachter Andre Donker van Natuurmonumenten het zeldzame moeraskartelblad in het Mantingerbos en- weidengebied. De vondst is een teken dat het goed gaat met het beheer.

Het prachtige paarse moeraskartelblad is een Rode Lijstsoort en gek op natte, drassige hooilanden. Boswachter Andre Donker: 'het Mantingerbos en -weiden bestaat voornamelijk uit graslanden en moerasbos, waar maar liefst 30 verschillende braamsoorten groeien. De natte graslanden worden voor een deel als oude hooilanden beheerd en daarin is nu voor het eerst moeraskartelblad gevonden. Het geeft aan dat we met het beheer op de goede weg zitten'.

Moeraskartelblad (foto: Jan van der Straaten)

Dorpsommetje
Vanuit het dorp Balinge kun je een dorpsommetje maken en genieten van het Mantingerbos en -weidegebied, dat onderdeel uitmaakt van het brongebied van de beek de Oude Diep. Neem er eens een kijkje, het is echt de moeite waard.

Bron: Natuurmonumenten
Foto: Jan van der Straaten, Saxifraga